voetbalzone

NAC-huurling Leonardo helpt Salzburg van Moniz aan Oostenrijkse dubbel

Matthijs van Laar20 mei 2012, 17:55
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2012, 17:55
Advertentie

Ricardo Moniz heeft een vrijwel perfect volledig eerste jaar als hoofdcoach van Red Bull Salzburg achter de rug. Onlangs veroverde de Rotterdammer met zijn ploeg de landstitel en zondag lag de Oostenrijkse beker voor het grijpen. Die Bullen wonnen met 3-0 van SV Ried en mogen zodoende de dubbel gaan vieren. De van NAC Breda gehuurde Leonardo was van grote waarde voor Salzburg. Hij tekende voor de 1-0 en was nadien nauw betrokken bij de twee treffers die daar nog op volgden.

/

Moniz zag zijn manschappen fel van leer trekken tegen de nummer zes van de Oostenrijkse Bundesliga en dat sorteerde al snel effect. Spits Stefan Maierhofer werd na tien minuten spelen in de zestien van de tegenpartij gevloerd door doelman Thomas Gebauer, waarna de bal op de stip ging. Leonardo ontfermde zich over dat klusje en schoot koelbloedig raak: 1-0. Vier minuten later mocht de Braziliaan wederom juichen.

Leonardo claimde namelijk het tweede doelpunt van Red Bull, al leek de kopbal van teamgenoot Franz Schiemer al over de doellijn geweest alvorens de aanvaller binnenwerkte. De 2-0 stond hoe dan ook op het scorebord en in de resterende 76 minuten werd die ruime marge niet meer uit handen gegeven. In blessuretijd liet Leonardo zich nog eens gelden. Na een knappe solo leek de Zuid-Amerikaan zelf te gaan tekenen voor de 3-0, maar omdat doelman Gebauer redde, ging die eer via de rebound naar invaller Stefan Hierländer.

Voor SV Ried wacht in de vorm van een ticket voor de voorronde van de Europa League nog wel een troostprijs. Red Bull Salzburg mag zich als landskampioen namelijk melden in de tweede kwalificatieronde van de play-offs voor de Champions League. Dat betekent dat Moniz drie knock-outfases moet zien te overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

Bezig met laden …