NAC pakt voor het eerst sinds maanden weer punten buiten Breda

Peter Nusselder01 feb 2014, 20:34
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 20:34

NAC Breda pakte sinds eind september geen punt meer buitenshuis, maar zaterdagavond werd er zowaar een overwinning geboekt: Heracles Almelo werd in het Polman Stadion met 1-2 verslagen. Via Jordy Buijs en Rydell Poepon kwamen de bezoekers op voorsprong, waarna de gastheren niet verder kwamen dan de aansluitingstreffer van Bryan Linssen.

Hoewel Heracles en NAC elkaar in de openingsfase weinig ontliepen, was het duidelijk dat de thuisploeg voor de meeste dreiging zorgde. Keeper Jelle ten Rouwelaar van de gasten moest handelend optreden bij een afstandsschot van Iliass Bel Hassani en kon niet voorkomen dat hij een rebound weggaf, maar hield in tweede instantie ook spits Mark Uth van scoren af. Een grote kans was er na een heerlijke Heracles-combinatie voor Ben Rienstra, maar de middenvelder schoot vanuit kansrijke positie naast. Uth scoorde even later wél, nadat Ten Rouwelaar opnieuw redde op een inzet van Bel Hassani, maar de Duitser stond buitenspel.

Het overwicht van de Almeloërs leverde zodoende geen voorsprong op, en gaandeweg de eerste helft lieten ook de bezoekers uit Breda zich wat vaker op de helft van de tegenstander zien. Een kleine tien minuten voor rust leverde dat de Brabanders zelfs de 0-1 op; doelman Remko Pasveer ging in de fout bij een hoekschop van NAC en tastte mis, waarna Buijs de bal voor het inschieten had en van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening kon nemen. Dat dit tegen de verhouding in was, deerde het team van coach Nebojsa Gudelj geenszins. Voor Heracles resteerden vervolgens nog ruim 45 minuten om de achterstand ongedaan te maken.

Na de onderbreking kwam de thuisploeg beduidend minder goed uit de startblokken dan in de eerste helft. Ditmaal was het Jeffrey Sarpong die namens NAC als eerste gevaarlijk werd, al had Pasveer een antwoord op zijn schot. Poepon kwam net tekort om bij een voorzet van diezelfde Sarpong te komen. Dit gold even later ook voor Anouar Hadouir na een voorzet van Sepp De Roover, maar het was duidelijk dat Heracles na rust minder dwingend speelde dan voor de pauze. Het was dan ook niet verrassend dat NAC, met nog een half uur op de klok, op 0-2 kwam. Mats Seuntjens gaf vanaf de rechterflank een strakke voorzet en Poepon kopte van een meter of elf keihard raak, Pasveer dit keer kansloos latend.

Heracles-trainer Jan de Jonge probeerde niet lang daarna om met het inbrengen van Berry Powel voor Uth een ommekeer te bewerkstelligen. De laatste twintig minuten werd het ook weer spannend, want Linssen profiteerde dankbaar van uitstekend voorbereidend werk van Simon Cziommer; de middenvelder ging er op rechts vandoor en had een afgemeten voorzet in huis, waarna Linssen alleen nog maar raak hoefde te knikken. Dat probeerde Powel kort daarop eveneens, maar op aangeven van linksback Jason Davidson kopte de routinier naast. Een vrije trap van Bel Hassani leidde even later tot een mogelijkheid voor Linssen, maar de linksbuiten kon zijn voet net niet achter de bal zetten. Ten Rouwelaar en NAC kwamen vervolgens niet meer in de problemen.