voetbalzone

NAC stopt per direct met hoofdtrainer Dijkhuizen

Daniel Cabot Kerkdijk22 dec 2016, 21:26
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2016, 21:26
Advertentie

NAC Breda heeft besloten de samenwerking met Marinus Dijkhuizen per direct te beëindigen. Die beslissing heeft de club genomen na de halfjaarlijkse evaluatie met de hoofdtrainer, zo meldt de Bredase club donderdag via de officiële kanalen. NAC is de zoektocht naar een opvolger van Dijkhuizen inmiddels gestart en hoopt op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren.

/

Tijdens de evaluatie heeft NAC kenbaar gemaakt het volgend jaar zomer aflopende contract van Dijkhuizen niet te verlengen. Op basis van die beslissing is ervoor gekozen om ook op de korte termijn niet met elkaar door te gaan en de samenwerking per direct te stoppen. "Toen Marinus vorig seizoen werd aangesteld als hoofdtrainer van NAC, was hij voor ons de juiste persoon op de juiste plek. Zijn aanpak sloot goed aan op wat de ervaren, maar lastige, selectie van vorig seizoen nodig had", zo licht Technisch Directeur Hans Smulders op de clubsite de gang van zaken toe.

"Afgelopen zomer hebben wij ervoor gekozen om de selectie volledig te vernieuwen en voornamelijk jonge, ambitieuze spelers aan te trekken. Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt. Dat zegt overigens niets over de kwaliteiten van Dijkhuizen of over zijn aanstelling van vorig seizoen. De intentie was daarom niet om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. Op basis daarvan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, moge duidelijk zijn."

Dijkhuizen werd in oktober van 2015 aangesteld als trainer van NAC. Hij leidde de club door een moeilijke periode en eindigde met de club uiteindelijk op de derde plek in de Jupiler League tijdens het seizoen 2015/16. In de daaropvolgende play-offs werd de club in de laatste ronde uitgeschakeld. In het afgelopen halve seizoen behaalde NAC onder zijn leiding 31 punten in 19 wedstrijden, wat resulteerde in een huidige achtste plaats op de ranglijst in de Jupiler League.

Bezig met laden …