voetbalzone

NAC verwelkomt oude bekende en sluit hernieuwde samenwerking niet uit

Bart Kruyt18 mrt 2013, 17:30
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2013, 17:30
Advertentie

David Mendes da Silva is terug op bekende grond. De middenvelder zit zonder club sinds zijn vertrek bij Red Bull Salzburg en heeft zich gemeld bij NAC Breda, waar hij vanaf dinsdag mee zal trainen. Mendes da Silva komt officieel 'zijn conditie op peil houden', maar een hernieuwde samenwerking met NAC kan niet bij voorbaat uitgesloten worden.

/

De inmiddels dertigjarige Mendes da Silva speelde tussen 2004 en 2006 al zijn thuiswedstrijden in het Rat Verlegh Stadion en technisch directeur Jeffrey van As van NAC heeft aan Voetbal International laten weten dat de middenvelder 'mogelijk een interessante aanwinst' kan zijn. Mendes da Silva gaf vorige maand echter nog aan dat hij niet denkt dat hij dit seizoen nog kan spelen. De Rotterdammer heeft net een periode vol blessureleed afgesloten en is nog niet fit.

Mendes da Silva speelde in de seizoenen 2004/05 en 2005/06 in totaal 56 competitieduels voor NAC, waarin hij vijf keer scoorde. Vervolgens ging de middenvelder naar AZ en met die ploeg werd hij kampioen van Nederland. Sinds de zomer van 2010 stond Mendes da Silva onder contract bij Red Bull Salzburg, maar daar werd zijn contract vorige maand in onderling overleg ontbonden.

Bezig met laden …