voetbalzone

'Nachtmerrie van Elia' volgt vertrokken Daum op bij degradant

Bart Kruyt31 mei 2011, 10:32
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2011, 10:32
Advertentie

Armin Veh wordt de nieuwe trainer van Eintracht Frankfurt. De voormalig trainer van Hamburger SV zal bij het gedegradeerde Frankfurt de ontslagen Christoph Daum op gaan volgen met het doel binnen één jaar weer terug te keren in de Bundesliga. De vijftigjarige Veh zat sinds zijn vertrek uit Hamburg zonder club en zal op korte termijn gepresenteerd worden bij Frankfurt.

/

Meteen nadat duidelijk werd dat Frankfurt volgend jaar niet in de Bundesliga uit zal komen, leverde Daum zijn contract in. De aanstelling van Veh is enigszins opmerkelijk, aangezien hij eerder liet weten eigenlijk niet meer te willen werken als trainer. Niettemin overtuigde Eintracht Frankfurt hem ervan de ambitie verder te gaan als technisch directeur voor zich uit te schuiven.

Het afgelopen seizoen werkte Veh namens HSV, maar dat bleek geen onverdeeld succes. Na de 6-0 verliespartij tegen Bayern München moest hij het veld ruimen, maar uiteindelijk bleek dat er al veel eerder problemen waren tussen Veh en de spelersgroep. Zo maakte Eljero Elia vorige week in de media zijn slechte relatie met de coach wereldkundig, nadat Veh hem naar eigen zeggen vernederde.

Bezig met laden …