voetbalzone

Naderend record doet Lloris niets: ‘Deschamps is een monument’

Erik van Dam10 jun 2016, 20:03
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 20:03
Advertentie

Hugo Lloris opent vrijdagavond om 21.00 uur het EK 2016 met Frankrijk. De doelman van Tottenham Hotspur neemt dan zijn plek onder de lat in tegen Roemenië en gaat proberen zijn land aan een goede start te helpen tijdens het toernooi in eigen land. Lloris komt met zijn optreden tegen de Roemenen een stap dichter bij een record.

/

Op dit moment is Didier Deschamps het vaakst aanvoerder geweest van alle Franse internationals in de historie: 54 keer. Lloris staat echter al op 51 en als hij alle wedstrijden in de groepsfase keept, evenaart hij de huidige bondscoach. Toch doet het hem allemaal niets, zegt Lloris. “Ik ben me nu bewust van de mijlpaal, ik wist het zelf niet tot je het me vertelde”, zegt de keeper tegen Blick.

“Maar voor mij telt het eigenlijk niet. Dit soort getallen zijn niets meer dan naakte statistieken. Bovendien wil ik mezelf niet vergelijken met een Frans monument als Didier Deschamps. Ik ben ook veel te rationeel voort dit soort dingen, ik ben geen dromer. Wat mij aanvuurt is de wil te winnen, maar niet het droombeeld van mezelf met de beker in mijn handen”, benadrukt Lloris.

Bezig met laden …