Naismith voorkomt in blessuretijd eerste puntverlies Glasgow Rangers

Erik van Dam02 okt 2010, 14:55
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 14:55

Glasgow Rangers is zaterdag net niet tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. De regerend landskampioen, die de eerste zes wedstrijden in de Schotse competitie allen in winst omzette, had het in het Tynecastle Stadium lange tijd moeilijk met Hearts. Een doelpunt in het laatste kwartier, een rake vrije trap van zo'n 25 meter afstand, voorkwam de nederlaag; in blessuretijd maakte Steven Naismith zelfs de winnende goal.

/

De thuisclub pakte een vroege voorsprong via Rudolf Skacel en leek die ook tot het einde vast te gaan houden.Tien minuten voor tijd sloeg Kyle Lafferty alsnog toe met de gelijkmaker en redde hij de ongeslagen status van The Gers. In de openingfase kreeg Maurice Edu als eerste de kans Rangers op voorsprong te zetten; het harde schot van de Amerikaanse middenvelder werd echter weggebokst door Hearts-doelman Darren Barr. Nadat Hearts nog een tegenaanval overleefde, pakte het zelf de 1-0. Allan McGregor redde op een schot van Skacel, die Madjid Bougherra te slim af was.

In de rebound benutte de Tsjech zijn mogelijkheid alsnog. Vervolgens zette de ploeg van Walter Smith het gas erop. Nikica Jelavic trof Marián Kello met een acrobatisch schot en aan de andere kant verzuimde Kevin Kyle de voorsprong te vergroten na een perfect genomen corner. Rangers bleef sterk; Sasa Papac had de pech dat hij de paal trof en Steve Davis schoot een ideale kans over. Uit een vrije trap die onder de muur door ging, schoot Lafferty toch nog de verdiende gelijkmaker binnen. Een spannend slotoffensief van Rangers leverde de verdiende 1-2 op van Naismith. De spits schoot hard langs Kello op aangeven van de eerste doelpuntenmaker, Lafferty.