voetbalzone

‘Nanana’ bevestigt overstap naar FC Twente: ‘Dit is een grote dag voor me’

Erik van Dam15 jul 2013, 14:09
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2013, 14:09
Advertentie

Het Zuid-Afrikaanse talent Nhlakanipho Ntuli heeft zich voor vijf seizoenen verbonden aan FC Twente. De jonge middenvelder komt over van Orlando Pirates in zijn vaderland, waar hij te boek staat als een belofte voor de toekomst. Ook komt hij uit voor Zuid-Afrika Onder-17. In februari zal hij pas definitief de overstap maken.

Dan wordt Ntuli, wiens bijnaam bij de club Nanana luidt, namelijk achttien jaar en is hij klaar voor de transfer. Tot die tijd blijft hij speler van Orlando Pirates, dat hem dus feitelijk zeven maanden zal huren van FC Twente. Bij de Zuid-Afrikaanse club kwam Ntuli nog niet tot een officieel debuut in de competitie. Op zijn Instagram-account laat Ntuli weten trots te zijn op zijn transfer. “Big day for me #sign# 5 years contract with fc twente… #happy face.”

Enkele jaren geleden had FC Twente al eens een Zuid-Afrikaanse speler onder contract staan. Bernard Parker werd in de zomer van 2009 aangetrokken, maar hij bleek geen aanwinst. Na een jaar mocht hij op huurbasis vertrekken naar Griekenland en niet veel later besloot hij terug te gaan naar zijn thuisland. Bij Kaizer Chiefs leefde Parker weer helemaal op.

Bezig met laden …