voetbalzone

Nani eindstation van prachtaanval; Van Persie ziet rivaal weer scoren

Gijs Freriks30 nov 2015, 19:54
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2015, 19:54
Advertentie

Fenerbahçe heeft maandagavond geen fout gemaakt in de dertiende speelronden van de Süper Lig en staat weer bovenaan. De Gele Kanaries speelden met name in de eerste helft uitstekend en versloegen Trabzonspor met 2-0 in het Ülker Stadion. Het team van Vítor Pereira heeft nu één punt meer dan Besiktas: 30 om 29.

Het verschil werd aanvankelijk gemaakt door Nani, die het eindstation was van een prachtaanval. Diego tikte het leer na een pass van Robin van Persie prachtig door naar Alper Potuk, die vervolgens Nani bediende. De Portugees ramde met zijn linker hard raak: 1-0. Diego miste zelf nog een enorme kans na een lage voorzet van Van Persie en Trabzonspor moest na 42 minuten verder met tien man, doordat Alper Uludag zijn tweede gele kaart pakte.

Fenerbahçe bleef na de verplichte onderbreking de bovenliggende partij en was na 55 minuten dicht bij de 2-0 toen Onur Kivrak een volley van Nani stopte. Diego mikte later net over en zag een schot geblokt worden. Na zeventig minuten werd Van Persie vervangen door Fernandão en de Braziliaan maakte er in de slotfase al koppend 2-0 van. Namens Trabzonspor vuurde Aytac Kara nog naast.

Bezig met laden …