Napoli behoudt zijn Champions League-ambitie

13 dec 2008, 22:20
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2008, 22:20
Napoli blijft volop meedraaien in de top van de Serie A. De Zuid-Italiaanse club pakte in eigen huis een 3-0 overwinning op laagvlieger Lecce. Door de overwinning staat de ploeg uit Napels op een gedeelde derde plaats met AC Milan, dat één duel minder heeft gespeeld. Lecce heeft daarentegen zeges nodig om uit de rode zone te komen.

De Champions League-ambities van Napoli kregen na elf minuten weer een bouwsteen toen Marek Hamsik het team van Edy Reja door middel van een penalty aan de leiding bracht. Even daarvoor beging Francesco Benussi in de zestien een overtreding op Ezequiel Lavezzi.

Voor rust verdubbelde het team van Reja de score dankzij een doelpunt van Michele Pazienza. Op aangeven van Cristian Maggio schoot de invaller onberispelijk de 2-0 binnen. In de tweede helft was German Denis na iets meer dan een uur spelen verantwoordelijk voor het slotakkoord. De Napolitaan profiteerde van een defensieve blunder aan de kant van Lecce waardoor hij eenvoudig de 3-0 kon maken.