Napoli dichter bij 'Europa' na duel met opvallende arbitersblessure

Erik van Dam21 apr 2012, 22:59
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2012, 22:59

Napoli heeft zaterdag een waardevolle stap vooruit gezet richting Europees voetbal. Door een 2-0 zege op Novara wordt plek zes ingeruild voor plek vijf. De wedstrijd liep de nodige vertraging op doordat scheidsrechter Daniele Doveri zijn schouder ontwrichtte. Udinese had in ieder geval een dag op gelijke hoogte kunnen komen met nummer drie Lazio, dat zondag tegen Lecce speelt. Op bezoek bij Chievo kwamen i Zebrette echter niet tot scoren. Dat gold ook voor de thuisploeg, zodat beide teams genoegen moesten nemen met een punt.

/

Chievo - Udinese 0-0
Udinese had het op bezoek in Verona erg lastig en had het slechts aan één man te danken dat met een 0-0 tussenstand de rust werd bereikt. Keeper Samir Handanovic had onder meer voormalig sc Heerenveen-middenvelder Michael Bradley al enkele malen op knappe van scoren af weten te houden, maar leek kort voor de pauze alsnog te moeten buigen toen Cyril Théréau in het strafschopgebied door de doelman zelf onderuit werd gehaald na een pass van Bradley.

Oog in oog met Théréau maakte Handanovic zijn fout echter goed en keerde hij diens inzet. Na de onderbreking was er juist een hoofdrol weggelegd voor de sluitpost van de gastheren, Stefano Sorrentino. De goalie had eerst nog het geluk dat Udinese-topscorer Antonio Di Natale naast schoot, maar had even later een knappe redding in huis na een tweede doelpoging van de ervaren aanvaller. In blessuretijd was het nogmaals Di Natale die de winnende treffer op zijn schoen had, maar zijn volley verdween over het doel van Sorrentino.

/

Napoli - Novara 2-0
Napoli doet hard haar best om de vijfde plaats te bemachtigen, de plek die aan het einde van de rit rechtgeeft op deelname aan de derde voorronde van de Europa League. Om zover te komen moet AS Roma opzij gezet worden en de 2-0 overwinning van zaterdag is wat dat aangaat een stap in de goede richting. Het duel begon vervelend voor arbiter Doveri, die bij het aangeven van een vrije schop zijn schouder ontwrichtte en na een behandeling niet meer verder kon. Met de vierde officiaal voor hem in het veld kon men alsnog starten. Na een klein half uur spelen brak Edinson Cavani de score open met zijn twintigste goal van het seizoen en net voor rust maakte Paolo Cannavaro de tweede van de wedstrijd; dit keer was Cavani de aangever.