voetbalzone

Napoli en Udinese lopen uit op morsend Inter

29 okt 2008, 22:12
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2008, 22:12
Advertentie
De gevestigde orde in de Serie A moet dit seizoen serieus rekening houden met Napoli en Udinese. Beide ploegen gaven woensdagavond geen duimbreed toe en zagen bovendien hoe Internazionale punten verspeelde bij Fiorentina. Bij AC Milan was het na de minieme zege op Siena ook feest in de kleedkamer. De werkgever van Clarence Seedorf staat nu immers boven de o zo gehate stadsgenoot.

Fiorentina - Internazionale 0-0
Kansen genoeg in het Stadio Artemio Franchi, maar zowel Julio César als Sébastien Frey waren de absolute uitblinkers. Zo keerde Julio César vlak voor rust een pegel van Manuel Pasqual. Frey had ook het geluk aan zijn zijde. Op aangeven van Zlatan Ibrahimovic schoot Mancini al vroeg in de wedstrijd op de lat.

Na rust ging het spel over en weer. José Mourinho schonk Hernán Crespo speelminuten en de Argentijn betaalde het vertrouwen bijna terug. De inzet van de Argentijn, na een voorzet van Dejan Stankovic, werd echter gekeerd door Frey. Aan de andere kant van het veld deed Julio César niet onder voor zijn Franse collega.

AC Milan - Siena 2-1
De ploeg van Carlo Ancelotti boekte een belangrijke overwinning op Siena, vooral omdat stadsgenoot Internazionale in Florence punten liet liggen. Op aangeven van Gennaro Gattuso scoorde goaltjesdief Filippo Inzaghi na een half uur spelen als eerste. Alexandre Pato was dicht bij de tweede treffer, maar Emanuele Manitta verwerkte de poging van de Braziliaan ternauwernood tot hoekschop.

Al vroeg in de tweede helft stelde Simone Vergassola weer orde op zaken in het San Siro, maar het was Kaká die als laatste de netten liet trillen. Daniele Portanova haalde Inzaghi in het strafschopgebied onderuit en Kaká faalde niet oog in oog met Manitta.

Bologna - Juventus 1-2
Na elf minuten schoot Pavel Nedved de bezoekers uit Turijn al op voorsprong. De Tsjech ontdeed zich van tegenstander Luigi Lavecchia en liet vervolgens doelman Francesco Antonioli kansloos in diens linkerhoek. Juventus had in de eerste helft het meeste balbezit en liet na om nog voor rust de wedstrijd te beslissen. Zowel Amauri als Marco Marchionni slaagden er niet in om Antonioli andermaal te verschalken.

Nedved was ook na rust een continue plaag voor de thuisploeg. De middenvelder werkte de bal na een klein uur spelen voor de tweede keer achter Antonioli, nadat hij even daarvoor zag hoe Amauri zijn voorzet tegen de paal had gekopt. Voormalig Juventus-speler Marco di Vaio zorgde in de slotfase voor de aansluitingstreffer, maar de bezoekers verlieten het Stadio Renato Dall'Ara met drie punten op zak.

Catania - Udinese 0-2
De supporters van Udinese mogen blijven dromen. Na negen speeldagen gaat hun favoriete ploeg nog steeds aan kop. In het Stadio Massimino zorgden Alexis Sánchez en Fabio Quagliarella voor de doelpunten en de zesde competitiezege van het seizoen.

Chievo - Lazio 1-2
Door toedoen van Andrea Mantovani blijft Lazio in de hogere Italiaanse voetbalsferen verkeren. De verdediger werkte de bal in de slotfase achter zijn eigen doelman Stefano Sorrentino. De laagvlieger uit Verona verscheen na tien minuten al eerste op het scorebord dankzij Sergio Pellisier. Vier minuten later had topschutter Goran Pandev de ploegen in het Stadio Bentegodi op gelijke hoogte gebracht.

AS Roma - Sampdoria gestaakt
De wedstrijd in het Stadio Olimpico duurde slechts zes minuten. Door een wolkbreuk besloot de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een half uur stonden de ploegen weer op het veld, maar door de weersomstandigheden was het onmogelijk om verder te spelen. Na overleg met de aanvoerders werd het duel definitief gestaakt.

Napoli - Reggina 3-0
Louis van Gaal had het een jaar geleden in Argentinië goed gezien. Germán Denis zou ook in Europa zijn doelpunten meepikken. De voormalig aanvalsleider van Independiente nam dinsdagavond tegen Reggina alle doelpunten voor zijn rekening. De Argentijn staat na zijn fantatische prestatie op vijf competitietreffers.

Overige uitslagen:

Genoa - Cagliari 2-1
Lecce - Palermo 1-1

Torino - Atalanta Bergamo 2-1
Bezig met laden …