voetbalzone

Napoli-fan klaagt scheids aan na wedstrijd van Juve: ‘Plicht gedaan’

Robin Bruggeman23 mrt 2016, 12:28
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 12:28
Advertentie

Juventus en Napoli zijn dit seizoen in een zinderende strijd voor het kampioenschap in de Serie A verwikkeld. De regerend landskampioen heeft momenteel een voorsprong van drie punten op i Partenopei en de spanning lijkt sommige Napoli-fans een beetje naar het hoofd te stijgen: advocaat Luigi Giordano is van plan om scheidsrechter Nicola Rizzoli aan te klagen vanwege enkele van zijn beslissingen in de wedstrijd tussen Juventus en Torino.

/

Juventus won de Derby della Mole afgelopen zondag met 1-4, waardoor Napoli, dat zelf met 3-1 van Genoa won, niet langszij kon komen. Volgens Giordano hebben een aantal beslissingen van Rizzoli het resultaat echter zo beïnvloed dat zijn ploeg een eerlijke kans is ontnomen om de koppositie over te nemen. Hij wijst hierbij onder andere op een doelpunt van Torino dat werd afgekeurd en een incident waarbij het leek alsof Juventus-verdediger Leonardo Bonucci een kopstoot uitdeelde aan de scheidsrechter.

Rizzoli stuurde aan het einde van de wedstrijd wel Sami Khedira van het veld vanwege aanmerkingen op de leiding, maar dit is volgens de strafpleiter niet voldoende. Hij heeft inmiddels een officiële klacht ingediend bij de Italiaanse autoriteiten: “Ik heb mijn plicht gedaan als advocaat en Napoli-supporter. Ik leg mijn vertrouwen nu in de handen van de rechtbank van Turijn”, tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van Giordano.

Bezig met laden …