voetbalzone

Napoli geeft Lazio en dramatisch spelende Hoedt enorm pak slaag

Gijs Freriks20 sep 2015, 22:40
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2015, 22:40
Advertentie

Napoli heeft na vier speelronden zijn eerste overwinning te pakken in de Serie A. Het team van Maurizio Sarri gaf de Europa League-zege op Club Brugge (5-0) van donderdagavond een passend vervolg door Lazio in het eigen Stadio San Paolo met liefst 5-0 klop te geven. I Partenopei staan nu met vijf punten op de elfde plaats, terwijl Lazio één punt meer heeft en tiende staat. Het was voor de hoofdstedelingen de grootste uitnederlaag in competitieverband sinds april 1994 (Juventus, 6-1).

voetbalzone

Lazio kon niet beschikken over sterkhouders als Antonio Candreva, Lucas Biglia, Miroslav Klose en Stefan de Vrij en dat gemis liet zich voelen in Napels. Keita Baldé kreeg in de beginfase wel een dot van een kans voor de Romeinen, maar verder was het enkel Napoli dat de klok sloeg. Federico Marchetti hield Gonzalo Higuaín met één been nog wel van scoren af en ook Allan miste een goede kans, maar na een kwartier viel de 1-0 alsnog. Higuaín draaide simpel weg bij Wesley Hoedt en trapte de bal laag in de korte hoek.

De Argentijn maakte daarmee zijn negende doelpunt in slechts vijf ontmoetingen in de Serie A met Lazio. Napoli bleef de aanval op het vijandelijke doel inzetten en na 35 minuten werd het 2-0: Allan werd vrijgespeeld na een prachtige pass van Lorenzo Insigne en schoot beheerst raak. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar meer leed bleef Lazio in de eerste helft bespaard. I Biancocelesti hoopten na rust wat aan de achterstand te kunnen doen, maar kwamen bedrogen uit.

voetbalzone

Insigne benutte binnen twee minuten een rebound nadat Higuaín op Marchetti was gestuit en Higuaín maakte er na een uur 4-0 van door voormalig AZ’er Hoedt eruit te lopen en diagonaal raak te schieten. Het slotakkoord was aan Manolo Gabbiadini, die na een schitterende steekpass Marchetti kansloos liet: 5-0. In de blessuretijd kreeg Baldé nog een goede kans op de eretreffer, maar hij stuitte op José Reina. Bij Lazio bleven Edson Braafheid en Ricardo Kishna overigens aan de kant; Hoedt maakte de negentig minuten helemaal vol.

Bezig met laden …