voetbalzone

Napoli heeft aan kanonskogel van Higuaín voldoende en nadert Roma

Gijs Freriks25 okt 2015, 21:41
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 21:41
Advertentie

Napoli is naar de tweede plaats gestegen in de Serie A. I Partenopei hadden zondagavond aan een doelpunt van Gonzalo Higuaín genoeg om Chievo van zich af te schudden (0-1) en hebben nu net als Fiorentina, Internazionale en Lazio achttien punten. AS Roma gaat met twintig punten aan kop.

Napoli won zeven van de laatste acht officiële wedstrijden met zeer indrukwekkende doelcijfers (24-3), maar tegen Chievo wilde het aanvankelijk niet echt vlotten. De bezoekers raakten via Higuaín tweemaal het aluminium en ook onder anderen Lorenzo Insigne liet een mogelijkheid liggen, waardoor het 0-0 bleef bij de rust. Chievo bood prima tegenstand en kreeg via Lucas Castro ook een goede kans om er 1-0 van te maken, maar hij slaagde er niet in om José Manuel Reina te passeren.

In de tweede helft was de eerste kans voor Insigne, maar zijn krulbal werd met één hand gekeerd door Albano Bizzarri. Na een klein uur was het dan toch raak voor Napoli: Marek Hamsik gaf vanaf links laag voor en Higuain haalde met zijn linker doeltreffend uit voor de 0-1. Hij was even later nog dicht bij de 0-2, maar mikte toen over. Chievo dacht via Alberto Paloschi daarna nog gelijk te maken, maar de spits stond buitenspel toen hij het doel vond en daardoor bleef het dus 0-1.

Bezig met laden …