Napoli heeft geschorste Higuaín niet nodig tegen kansloze hekkensluiter

Bart Kruyt10 apr 2016, 17:00
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2016, 17:00

Zonder de geschorste Gonzalo Higuaín heeft Napoli in eigen huis zonder al teveel moeite met 3-0 gewonnen van Hellas Verona. De Napolitanen zaten voor rust al op rozen, door een rode kaart voor de bezoekers en een 2-0 voorsprong. Door deze overwinning blijft Napoli koploper Juventus volgen: de achterstand bedraagt zes punten.

/

Napoli begon wervelend en raakte in de eerste twintig minuten al twee keer de paal. Lorenzo Insigne trof het aluminium vanuit een vrije trap en vervolgens was het de beurt aan Manolo Gabbiadini. Hij omspeelde doelman Pierluigi Gollini, maar vervolgens was de hoek te lastig om goed af te kunnen drukken. Gabbiadini leek even later van dichtbij alsnog de openingstreffer te maken, maar Gollini had een uitstekende redding in huis.

Bij zijn derde kans was het uiteindelijk wel raak. Een inzet van José Callejón werd nog gekeerd, maar Gabbiadini kopte de rebound binnen. Nog voor rust werd het beslist, toen Samuel Souprayen een rode kaart kreeg en Napoli ook nog een strafschop mocht nemen. Insigne faalde niet vanaf elf meter. Hierdoor gebeurde er na rust vrij weinig, want Hellas was onmachtig. Napoli controleerde zonder te imponeren en liet tien minuten voor tijd de 3-0 optekenen. Invaller Omar El Kaddouri haalde de achterlijn en legde goed terug op Callejón, die van dichtbij kon intikken.