Napoli houdt stand in Moskou en schakelt twee Nederlanders uit

Gijs Freriks19 mrt 2015, 18:49
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2015, 18:49

Napoli heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Europa League. De Italianen stonden na de 3-1 thuisoverwinning op Dynamo Moskou al met één been in de volgende ronde en bleven donderdagavond in de return overeind in Rusland: 0-0. Dynamo is overigens al wel in eigen huis ongeslagen sinds 27 oktober (Rubin Kazan, 0-2).

De beginfase in de Arena Khimki was bijzonder levendig en leverde aan beide kanten kansen op: Dries Mertens en José Callejón troffen het aluminium en doelpunten van Christopher Samba en Aleksandr Kokorin werden wegens buitenspel afgekeurd door Bas Nijhuis en consorten. Napoli had wel een licht overwicht, maar de eerste helft bleef verstoken van doelpunten. De spelers van Dynamo vonden elkaar na rust wat makkelijker, maar grote kansen bleven lange tijd uit.

Een kwartier voor tijd was Kevin Kuranyi nog wel dreigend, maar de kopbal van de Duitse aanvalsleider ging over het doel van Mariano Andújar. Napoli had de boel verder goed onder controle en mag zich door de remise melden in de volgende ronde van het toernooi. Alexander Büttner stond in de basis en werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Jonathan de Guzmán deed 27 minuten mee en Douglas bleef negentig minuten aan de kant.