Napoli kan eerste nederlaag sinds 23 augustus niet voorkomen

Daniel Cabot Kerkdijk06 dec 2015, 13:25
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2015, 13:25

Napoli heeft zondag de eerste nederlaag sinds 23 augustus (!) geleden. Het team van trainer Maurizio Sarri verloor op de eerste speeldag van het nieuwe Serie A-seizoen met 2-1 van Sassuolo, maar daarna ging geen enkel duel in de competitie of Europa League meer verloren. Bologna maakte in eigen huis echter een einde aan een reeks van achttien duels zonder nederlaag: 3-2.

Mattia Destro was de uitblinker in het Stadio Renato Dall'Ara. Na een kwartier spelen was het al raak: de aanvaller ontving een bal van Amadou Diawara, schudde Raúl Albiol makkelijk van zich af en schoot de bal langs José Manuel Reina. Zes minuten later was het opnieuw raak. Na een hoekschop van Franco Brienza mocht Luca Rossettini het leer ongehinderd in het doel van i Partenopei knikken: 2-0.

In de tweede helft gooide Destro het duel in het slot: de aanvaller verschalkte Reina in de korte hoek. Napoli was pas kort voor tijd in staat om iets terug te doen en zorgde daarmee wel voor een spannende slotfase. Na voorbereidend werk van Lorenzo Insigne prikte Gonzalo Higuaín zijn dertiende competitietreffer binnen en na een lange bal van Marek Hamsik maakte hij er ook nog 3-2 van. Tot meer was Napoli echter niet in staat.

Door de nederlaag blijft Napoli op 31 punten staan, twee minder dan Internazionale. Fiorentina kan later vandaag op 32 punten komen als in eigen huis van Udinese wordt gewonnen. AS Roma en Juventus volgen met respectievelijk 28 en 27 punten. Het verschil tussen de nummers een en zes van de Italiaanse competitie is zodoende slechts zes punten.