Napoli kan weer niet winnen en moet toegeven op koploper Juventus

Matthijs van Laar29 feb 2016, 21:56
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2016, 21:56

Napoli heeft voor de derde keer op rij niet kunnen winnen in de Serie A. Het elftal van Maurizio Sarri werkte in de topper bij Fiorentina razendsnel een vroege achterstand weg, maar slaagde er in de resterende 84 minuten niet meer in om nogmaals te scoren. Dat is vooral goed nieuws voor Juventus, dat zondag won van Internazionale en nu drie punten los is van de concurrent uit Napels. Lazio verloor in eigen huis van Sassuolo en lijkt Europees voetbal te kunnen vergeten.

/

Fiorentina - Napoli 1-1
De start van de ontmoeting tussen de nummer twee en vier van de Serie A was geweldig en zette meteen de toon. De thuisploeg begon uitstekend met een rake kopbal van Marcos Alonso, die de bal na een hoekschop in de verre hoek stuurde. De Spanjaard degradeerde echter binnen anderhalve minuut van held tot schlemiel: terwijl doelman Ciprian Tatarusanu al achter hem stond om de bal te collecteren, kopte Alonso het leer buitengewoon onhandig in de voeten van Gonzalo Higuaín, die geen seconde nadacht en in het lege doel schoot. Het betekende zijn 25e treffer van het seizoen. De beste kansen voor rust waren daarna voor de thuisploeg, die via Nikola Kalinic en Christian Tello tot twee keer toe de lat raakte. Milan Badelj zag niet veel later zijn schot rakelings naast gaan.

Na de pauze was het beter van de kant van Napoli, dat rond het uur spelen twee goede kansen kreeg om de leiding te nemen. Eerst stuitte José Calejón op Tatarusanu, die echter een rebound weggaf. Higuaín leek zijn tweede treffer van de avond te gaan maken, maar de Roemeense sluitpost herstelde zich fabelachtig en hield ook die inzet buiten zijn doel. Mati Fernández was vervolgens dreigend namens de thuisploeg, maar ook zijn schot miste net de juiste richting. In de slotfase kwam Napoli nog een paar keer gevaarlijk opzetten. Eerst zag Higuaín een doelpunt afgekeurd worden en in blessuretijd leek Lorenzo Insigne alsnog toe te slaan. Tatarusanu voorkwam echter dat de wedstrijd een winnaar kreeg.

/

Lazio - Sassuolo 0-2
Lazio moest winnen om uitzicht te behouden op de vijfde plek, die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Europa League. Het liep echter anders voor de Romeinen, waar Wesley Hoedt, Edson Braafheid en Ricardo Kishna de hele wedstrijd op de bank zaten. Vier minuten voor rust kwamen de bezoekers op het doorregende veld van het Stadio Olimpico op voorsprong. Mauricio ging in de eigen zestien de fout in en veroorzaakte een strafschop, die door Domenico Berardi werd benut. Lazio kreeg meteen daarop een geweldige kans op de 1-1, maar Marco Parolo miste. Na de pauze beslisten de bezoekers de wedstrijd. In minuut 67 schoot Grégoire Defrel prachtig hoog en hard raak, waardoor Sassuolo nog wel in de race blijft voor het Europese ticket.