voetbalzone

Napoli legt druk weer bij AS Roma dankzij strafschoppen Higuaín

Matthijs van Laar27 okt 2013, 13:23
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 13:23
Advertentie
/

Napoli heeft zich prima hersteld van de nederlaag die het afgelopen week leed bij koploper AS Roma. Na de 1-2 overwinning op Olympique Marseille van dinsdag, wonnen i Partenopei zondagmiddag met 2-0 van middenmoter Torino. Gonzalo Higuaín was de grote man aan de zijde van de thuisploeg: hij benutte in de eerste helft twee (enigszins discutabele) strafschoppen. De concurrentie komt later vandaag nog in actie.

Dries Mertens onderscheidde zich na zijn uitmuntende optreden van afgelopen week in de Champions League opnieuw. De ex-PSV’er dribbelde na een klein kwartier spelen de zestien in, waar hij gemakkelijk tegen de grond ging. De bal werd echter op de stip gelegd en Higuaín verzilverde dat buitenkansje door de bal hard en hoog in het dak van het doel te knallen. Niet veel later was de Argentijn dicht bij de 2-0, ware het niet dat zijn inzet rakelings naast ging. Mertens bracht de spits vervolgens nogmaals in stelling, maar dit keer stond doelman Daniele Padelli in de weg.

Na een half uur spelen viel de tweede treffer alsnog en ook dit keer ging dat gepaard met heel wat opwinding. Kamil Glik kreeg de bal ongelukkig tegen zijn elleboog na een inzet van Federico Fernández, waarna de bal op advies van de assistent-grensrechter voor de tweede keer op de stip ging. Higuaín toonde zich wederom foutloos en schoof de bal dit keer van elf meter laag in de tegenovergesteld hoek van de 1-0. Lorenzo Insigne leek op slag van rust ook op weg naar de 3-0, maar zag zijn inzet op het laatste moment onschadelijk gemaakt worden door DaniloD’Ambrosio.

Napoli was vervolgens in de tweede helft veel sterker en kwam met name via de bijzonder actieve Mertens diverse malen zeer gevaarlijk door. Ondanks mogelijkheden voor Marek Hamsik, Gökhan Inler en de kleine Belg zelf, werd er echter niet meer gescoord in het Stadio San Paulo. Torino eindigde het duel nog wel met tien man: Migjen Basha, na rust ingevallen, kreeg vlak voor tijd een rode kaart voorgehouden. Dankzij de drie punten komt Napoli op 22 punten uit 9, waarmee het gat tot AS Roma voorlopig is verkleind tot 2 punten. Kevin Strootman en de zijnen komen echter later op de dag nog in actie tegen Udinese.

Bezig met laden …