voetbalzone

Napoli meldt zich bij AZ en wil ‘topprioriteit’ ophalen

Mart van Mourik10 jul 2023, 19:31
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 19:31
Advertentie

Napoli is geïnteresseerd in de diensten van Jesper Karlsson, zo meldt Gianluca Di Marzio maandagavond. De transfermarktexpert weet dat de 24-jarige aanvaller van AZ bovenaan het verlanglijstje staat van de Napolitanen, die mogelijk de concurrentiestrijd moeten aangaan met Lazio. Volgens de berichtgeving heeft Napoli reeds contact opgenomen met de Alkmaarders.

Karlsson staat al langere tijd op de radar van Napoli, dat graag zaken wil doen. Zeker als er bij i Partenopei nog een vleugelaanvaller vertrekt zou men snel willen schakelen. Afgevaardigden van de Italiaanse landskampioen hebben al enkele wedstrijden bekeken van Karlsson en in de tweede helft van afgelopen seizoen is de interesse in de buitenspeler verder toegenomen.

“De gesprekken tussen de betrokken partijen lopen”, vertelt Di Marzio over de actuele situatie. De transfermarktexpert maakt verder niet bekend in welke fase de gesprekken zich begeven en of er al een bod is neergelegd in Alkmaar. Naast Napoli is ook Lazio geïnteresseerd, al is de belangstelling van laatstgenoemde club vooralsnog minder concreet. Volgens Transfermarkt is Karlsson, die in het AFAS Stadion nog een contract heeft tot medio 2026, op dit moment circa achttien miljoen euro waard.

AZ nam de Zweed in de zomer van 2020 voor een bedrag van 2,6 miljoen euro over van Elfsborg. Sindsdien kwam de vleugelspits in 89 Eredivisie-optredens tot 35 doelpunten en 26 assists. Verder kwam de linksbuiten tot elf interlands, waarin hij driemaal tot scoren kwam.

Bezig met laden …