Napoli nadert Roma dankzij twee treffers van Mertens

Erik van Dam06 jan 2014, 13:28
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2014, 13:28

Napoli is Roma maandagmiddag tot op twee punten genaderd in de Serie A. Het team van Rafael Benítez begon prima aan 2014 door Sampdoria puntloos weg te sturen (2-0). Dries Mertens nam vroeg in de tweede helft het eerste doelpunt van de middag op zich en scoorde later nog eens: het waren zijn derde en vierde treffer van dit seizoen. Later op de dag komen ook onder meer AC Milan, Lazio en Internazionale in actie.

/

Voor rust waagde beide teams pogingen tot scoren te komen in Stadio San Paolo. Benítez moest zich redden zonder José Manuel Reina, Marek Hamsik en Valon Behrami, maar zag toch een sterk collectief. Mertens en Gonzalo Higuaín probeerden het een keer met schoten, José Callejón mikte over de rechterkant van het doel en Mertens kwam net tekort bij een poging van Higuaín op doel. Sampdoria werd zelf gevaarlijk via Nenad Krsticic, die een doelpunt afgekeurd zag worden voor buitenspel en later een prima kans om zeep hielp.

In de tweede helft vielen er wél doelpunten en die waren alle twee voor Mertens. Het was Sampdoria dat levendig begon, maar de Belgische dribbelaar scoorde na acht minuten. Callejón speelde in op Higuaín, die vanaf rechts strak voorzette: Mertens plukte de bal direct uit de lucht en schoot raak in de hoek. Samp beet daarna ook van zich af en raakte hard de lat via Manolo Gabbiadini.

De volgende kans was echter weer voor Napoli en ging erin: Mertens krulde een vrije trap venijnig en met een stuit binnen, waarbij keeper Junior da Costa niet helemaal vrijuit ging. Sampdoria gaf zich nog niet gewonnen en was tien minuten voor tijd nog erg dicht bij de aansluitingstreffer. Een schot van Nicola Pozzi ging echter via de binnenkant van de linkerpaal tegen de binnenkant van de rechterpaal: alle geluk ontbrak. Donderdag neemt Sampdoria het in de Italiaanse beker op tegen Roma en zondag gaat Napoli op bezoek bij Hellas Verona.