SSC Napoli v US Lecce - Serie A TIMGetty Images

Napoli neemt twee keiharde maatregelen tegen Victor Osimhen na afgeketste transfers

Sam Vreeswijk31 aug 2024, 17:18
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2024, 17:48
Advertentie

Victor Osimhen is uit de selectie van Napoli gezet. Dat gebeurde nadat de 25-jarige spits de afgelopen dagen overgangen naar Al-Ahli en Chelsea af zag ketsen. Bovendien heeft Napoli met Romelu Lukaku al een vervanger gehaald voor Osimhen, waardoor laatstgenoemde zijn rugnummer 9 ook nog eens kwijt is.

Osimhen had zijn zinnen gezet op een transfer deze zomer. In zijn contract had hij een afkoopsom staan van 130 miljoen euro, maar geen enkele club was bereid om dat te betalen.

Daarom werd er onderhandeld met Napoli, in de afgelopen dagen in ieder geval door Chelsea en Al-Ahli. Tot een overgang van Osimhen leidde dat echter niet.

Chelsea bood de Nigeriaan een salaris aan dat naar verluidt ruim twee keer lager was dan wat hij bij Napoli verdient. Daarom wilde hij een transfer naar Londen niet maken, ondanks dat beide clubs het wel met elkaar eens waren geworden.

Al-Ahli bood Osimhen ondertussen een salaris aan van veertig miljoen euro per jaar, en de spits had de overstap graag gemaakt. Deze keer kwam Napoli er echter niet uit met de club uit Saudi-Arabië.

Al-Ahli besloot vervolgens maar om door te schakelen, en nam Ivan Toney over van Brentford. Overigens is de transfermarkt in Saudi-Arabië nog wel enkele dagen open, dus Osimhen kan nog altijd hopen op een transfer.

Romelu Lukaku

Napoli was dusdanig zeker van een aanstaand vertrek van Osimhen, dat de club zich alvast versterkte met Lukaku. Nu heeft de Italiaanse club dus ploteling twee topspitsen. Het rugnummer 9 van Osimhen is inmiddels echter aan Lukaku gegeven, en Osimhen is bovendien uit de selectie gezet van i Partenopei.

Bezig met laden …