voetbalzone

‘Napoli raakt overtuigd van Ajacied en wil in januari al zakendoen’

Demen Bulbul21 dec 2017, 17:38
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2017, 17:38
Advertentie

Amin Younes heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax mogelijk al gespeeld. De 24-jarige linksbuiten is sinds begin vorige maand uit de roulatie met knieproblemen en staat volgens La Gazzetta dello Sport in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli.

De Italiaanse grootmacht zou bijzonder gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Younes, die met name vorig seizoen in de Europa League grote indruk maakte. De vijfvoudig Duits international haalde met Ajax de finale van het toernooi en was in de aanloop naar die eindstrijd belangrijk met doelpunten tegen onder andere Schalke 04 en Olympique Lyon.

Younes heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen in Amsterdam en is vooralsnog niet van plan die verbintenis te verlengen. De aanvaller is vanaf januari gerechtigd te onderhandelen met buitenlandse clubs over een transfer en Napoli zou vastberaden zijn hem zo snel mogelijk te overtuigen van een transfervrije overstap in de zomer.

Het is echter niet uitgesloten dat Younes al in de winterse transferperiode vertrekt bij Ajax. De ex-speler van onder andere Borussia Mönchengladbach lijkt door zijn blessure in de pikorde voorbijgestreefd door Justin Kluivert. Mocht Ajax bereid zijn Younes voor een schappelijke prijs van de hand te doen, dan zou Napoli in januari al zaken willen doen. De flankspeler werd eerder ook al in verband gebracht met een transfer naar Real Betis.

Bezig met laden …