voetbalzone

Napoli slaat weer toe en haalt Higuaín en Reina naar Italië

Daniel Cabot Kerkdijk24 jul 2013, 20:05
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2013, 20:05
Advertentie
/

Napoli heeft woensdag twee grote namen binnengehaald. De Serie A-club heeft zich versterkt met Gonzalo Higuaín, die voor vijf seizoenen heeft getekend, en met José Manuel Pepe Reina. De keeper wordt voor een seizoen gehuurd van Liverpool, terwijl Higuaín voor minimaal 37 miljoen euro is overgenomen van Real Madrid. Die transfersom, een clubrecord voor Napoli, kan door bonussen nog verder oplopen tot een bedrag van 40 miljoen euro.

Higuaín is alweer de derde speler die deze zomer de overstap maakt van Real naar Napoli en wordt in het Stadio San Paolo herenigd met José Callejón en Raúl Albiol. De aanvaller leek eerder deze transferperiode nog op weg naar Arsenal, maar the Gunners haakten om financiële redenen af en kozen ervoor om voor Luis Suárez van Liverpool te gaan. Higuaín was ook in beeld bij Juventus, dat echter voor Carlos Tévez van Manchester City koos. Hij komt nu alsnog in de Serie A terecht.

/

De 25-jarige Higuaín arriveerde woensdag in Italië voor de medische keuring en in het ziekenhuis kwamen er geen problemen aan het licht. El Pipita krijgt volgens Italiaanse media een weeksalaris van liefst 163.000 euro, wat betekent dat hij 42,3 miljoen euro opstrijkt wanneer hij zijn contract bij Napoli zal uitdienen. In de selectie van Rafael Benítez verdient geen enkele speler meer.

Naast Higuaín versterkte Napoli zich ook met Reina, die net als de spits woensdag zonder problemen door de medische keuring kwam. Reina dreigde bij Liverpool op de bank te belanden, aangezien the Reds Simon Mignolet kochten van Sunderland, en gaat bij Napoli opnieuw samenwerken met Benítez. De coach haalde Reina in 2005 naar Anfield en de Spaans international speelde liefst 285 competitiewedstrijden voor Liverpool. Spaanse media denken overigens dat Reina een seizoen bij Napoli zal blijven en volgend jaar naar zijn voormalig werkgever Barcelona zal gaan, als vervanger voor Victor Valdés.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis maakt woensdagavond via Twitter bekend dat Higuain en Reina zonder problemen de medische keuringen hebben doorstaan. Het tweetal zal zich spoedig bij de selectie van Rafael Benítez voegen en komende maandag in het San Paolo aan de media worden gepresenteerd. Dries Mertens (PSV) en Rafael Cabral (Santos) kozen eerder ook voor Napoli.

Bezig met laden …