Napoli start ondanks onbegrijpelijke misser debutant Pandev met zege

Bart Kruyt10 sep 2011, 22:40
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2011, 22:40

Napoli is goed begonnen aan een nieuw seizoen in de Serie A, door met 1-3 te winnen bij Cesena. De thuisploeg wist lang goed tegenstand te bieden aan de nummer drie van vorig seizoen, maar een rode kaart deed Cesena uiteindelijk de das om. Debutant Goran Pandev vestigde de aandacht op zich, al zal hij zijn debuut waarschijnlijk anders hebben voorgesteld. Hij kreeg vlak voor tijd een kans van dichtbij voor een open doel, maar wist merkwaardig genoeg de lat te raken.

Napoli, waarbij naast Pandev ook Gökhan Inler debuteerde, kende een droomstart op bezoek bij Cesena. Na slechts drie minuten was het Ezequiel Lavezzi die de 0-1 wist aan te tekenen. Hij profiteerde van het slechte verdedigende werk van Cesena, dat niet alert reageerde op de dieptebal, waarna de Argentijn de bal hard en laag in de korte hoek knalde. Deze flitsende start zorgde echter niet voor een blijvend overwicht van het team uit Napels. Na een aantal kansen voor onder meer Edinson Cavani, Lavezzi en Christian Maggio, was de thuisploeg gevaarlijk via Gianluca Comotto.

Na 25 minuten was het alsnog raak voor Cesena. Flankspeler Éder wist de van ver opkomende Roberto Guana te vinden, die de bal achter doelman Morgan de Sanctis gleed. In het vervolg van de eerste helft golf het speel op en neer met Lavezzi van Napoli en Éder van Cesena als meest dreigende spelers. Omdat geen van beide ploegen het doel wist te vinden was 1-1 de ruststand.

Na tien minuten in de tweede helft, en zonder noemenswaardige kansen, kwam Cesena met tien man te staan. Yohan Benalouane onderschepte een steekpass van Hugo Campagnaro met zijn hand, waardoor hij zijn tweede gele kaart ontving. De overtalsituatie was voor Napoli reden om vol voor de aanval te kiezen. Nadat Cesena een kwartier stand hield, waarbij Candreva een inzet van de lijn haalde, profiteerde Napoli alsnog vanuit de hoekschop die daarop volgde. De kort genomen corner werd binnengetikt door Campagnaro.

De druk van Napoli hield aan en de bezoekende ploeg kreeg nog voldoende mogelijkheden om de score comfortabeler te maken. Vlak voor tijd kreeg invaller Pandev de uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar de debuterende spits faalde jammerlijk en schoot van dichtbij en voor open doel op de lat. Gelukkig voor hem rondde de andere invaller, Marek Hamsik, een minuut later wel goed af, waardoor de eindstand alsnog 1-3 werd.