Napoli stelt na succes in Europa teleur bij degradatiekandidaat

Bart Kruyt11 dec 2011, 21:36
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2011, 21:36

Napoli plaatste zich deze week voor de knock-outfase van de Champions League, maar heeft dit succes geen vervolg kunnen geven in de Serie A. Op bezoek bij Novara, dat voorlaatste staat in de Italiaanse competitie, kwamen de manschappen van Walter Mazzari niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het gat tussen nummer vijf Napoli en nummer vier Lazio groeide daardoor tot zeven punten; de achterstand van Napoli op koploper Udinese bedraagt negen punten.

/

Napoli begon met Goran Pandev, Marek Hamsik, Ezequiel Lavezzi én Edinson Cavani, maar de smaakmakers konden zondagavond het verschil niet maken. Novara bood dapper tegenstand en kreeg de eerste kans van de wedstrijd, toen Giuseppe Gemiti Morgan De Sanctis tot een redding dwong. Aan de overkant kopte Pandev over en hield Samir Ujkani Cavani van het scoren af. Ook Christian Maggio was gevaarlijk met het hoofd, maar Napoli maakte niet echt indruk en kon dan ook niet mopperen over de 0-0 ruststand.

In de tweede helft probeerden de bezoekers de druk verder op te voeren, maar Novara kreeg de beste mogelijkheden en kwam twintig minuten voor tijd ook op voorsprong. De vrije trap van Ivan Radovanovic was snoeihard en kon niet worden gekeerd door De Sanctis, waardoor Napoli verrassend in de achtervolging moest. Lavezzi kreeg al een kans op de gelijkmaker, voordat Dzemaili de 1-1 op zijn naam schreef. Een voorzet van Lavezzi kwam ietwat toevallig bij de middenvelder terecht, die hard uithaalde en voor een puntendeling zorgde.