voetbalzone

Napoli-ster Victor Osimhen weet precies waar hij na dit seizoen wil voetballen

Jonathan van Haaster23 jan 2024, 15:37
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:23
Advertentie

Victor Osimhen heeft voor zichzelf een helder toekomstplaatje geschetst. De spits, die met Nigeria deelneemt aan de Afrika Cup, stelt bij CBS Sports dat hij weet waar hij na het huidige seizoen wil gaan spelen, al laat hij geen details los.

Osimhen gaf dinsdag een interview aan CBS Sports, waarin zijn toekomst uitgebreid ter sprake kwam. De 25-jarige spits, die nog tot medio 2026 vastligt in Stadio Diego Armando Maradona, werd eerder al veelvuldig gelinkt aan een overstap naar de Premier League. "Er gaan geruchten over mij en de Premier League", weet Osimhen. "Dat kan gebeuren als je een van de meest gewilde spitsen ter wereld bent."

"De Premier League is de grootste en beste competitie ter wereld. Ik geniet van mijn tijd bij Napoli en mijn teamgenoten daar. Ik heb mijn besluit al genomen en weet wat ik wil doen in mijn carrière. Sinds het begin van mijn carrière ben ik degene die de beslissingen over mijn loopbaan heeft genomen."

"Alles loopt nu voorspoedig voor mij. Toen ik begon liep niet alles nog zoals gepland, maar ik wist wat ik wilde bereiken. Ik wil het seizoen met Napoli goed eindigen en dan zal ik de beslissing nemen die ik al genomen heb."

Osimhen geldt als een van de absolute smaakmakers in de Serie A en wist vorig seizoen met Napoli de landstitel te veroveren. De Nigeriaanse spits had daarin een enorme bijdrage met 26 goals en 5 assists.

Dit seizoen staat de teller op zeven Serie A-treffers voor Napoli, dat dit seizoen beduidend slechter presteert dan vorig seizoen. Osimhen bevindt zich momenteel in Ivoorkust, waar hij met Nigeria deelneemt aan de Afrika Cup. The Super Eagles plaatsten zich dankzij twee zeges en een gelijkspel als nummer twee voor de knock-outfase van het toernooi.

Napoli hoopt dat Osimhen zijn contract verlengt, maar het is de vraag of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Vanuit Engeland klonken er al eerder sterke geluiden dat met name Chelsea een samenwerking ziet zitten. The Telegraph meldde in december dat Osimhen ook wel oren heeft naar een overstap naar the Blues.

Bezig met laden …