voetbalzone

Napoli stuurt verdediger naar Premier League en spits naar Udinese

Gijs Freriks22 jul 2015, 14:11
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2015, 14:11
Advertentie

Miguel Britos heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Watford. De dertigjarige verdediger komt over van Napoli, waar hij tussen 2001 en 2015 meer dan honderd wedstrijden voor speelde.

voetbalzone

De Uruguayaan is betrokken in de transfer van Allan, die van Udinese naar Napoli vertrok. De familie Pozzo is eigenaar van zowel Udinese en Watford en heeft er dus voor gekozen om Britos niet naar Stadio Friuli, maar naar de Premier League-promovendus te sturen. De Pozzo-familie, met Giampaolo als voorman, gebruikt haar clubs als veredelde spelersstallen.

De familie verdiende in het verleden al aan de transfers van onder anderen Márcio Amoroso, Fabio Quagliarella, Alexis Sánchez, Kwadwo Asamoah, Samir Handanovic en Matej Vydra. Britos kwam eerder uit voor onder meer Bologna en is na Étienne Capoue, Valon Behrami, José Holebas, Sebastian Prödl, Giedrius Arlauskis en Allan Nyom de zevende zomeraanwinst van the Hornets.

Zapata
Duván Zapata maakt eveneens deel uit van de deal die Napoli en Udinese over middenvelder Allan sloten. De aanvaller, die in de winter nog in beeld was bij Feyenoord, speelt de komende twee jaar op huurbasis voor i Zebrette. De Colombiaan mag na een jaar wel teruggeroepen worden door Napoli.

Bezig met laden …