voetbalzone

Napoli-trainer Conte weigert mee te doen aan anti-Juventus-lied: ‘Vraag me niet dingen te doen die ik niet wil doen’

Jonathan van Haaster19 jul 2024, 23:29
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:53
Advertentie

Antonio Conte werd deze zomer gepresenteerd als de nieuwe trainer van Napoli. Vrijdagavond verscheen hij op een bijeenkomst van de club, waar hij door fans werd gevraagd om mee te doen aan een anti-Juventus-lied. Dat weigerde hij.

Conte speelde in zijn spelersloopbaan 419 wedstrijden voor Juventus, verspreid over 13 jaar. Hij won onder meer de Champions League ten koste van Ajax en schreef ook vijf Italiaanse landstitels bij. Als coach stond hij tussen 2011 en 2014 aan het roer bij la Vecchia Signora, waarmee hij elk jaar kampioen werd.

De nu 54-jarige Conte moet Napoli na een desastreus seizoen naar betere tijden leiden. Tussen Napoli en Juventus bestaat al decennialang een fikse rivaliteit en dus kwam het niet geheel als een verrassing dat de Napoli-fans het lied 'Wie niet springt is een Juventino' inzetten.

Tweets by jolandafiore

Conte weigerde dat echter en bezweek niet onder de druk. "Ik zal altijd een beleefd en respectvol persoon zijn", vertelde de oud-middenvelder. "Dus vraag me niet dingen te doen die ik niet wil doen."

"Niet voor één specifiek team, maar dat geldt voor alle teams. Wij coaches moeten een positief voorbeeld zijn. Wat ik kan zeggen is dat jullie Napoli's nummer één fan voor je zien", sloot Conte dat onderwerp af.

Zijn woorden werden gewaardeerd, want vlak nadat hij verklaarde Napoli's nummer één fan te zijn, kreeg hij applaus van de aanwezigen.

Twee seizoenen geleden werd Napoli met overmacht kampioen van Italië, wat de tiende plaats in de afgelopen jaargang des te schokkender maakte. I Partenopei komen komend seizoen dan ook niet uit in Europa, waardoor Conte zijn vizier volledig op de nationale competities kan richten.

Bezig met laden …