voetbalzone

Napoli verspeelt uiterst kostbare punten in strijd om Europees voetbal

Erik van Dam10 apr 2010, 19:58
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 19:58
Advertentie

Napoli heeft zaterdag drie dure punten verspeeld tegen Parma in de steeds spannender wordende strijd om Europees voetbal. Partenopei kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong via Fabio Quagliarella, maar in de tweede helft draaide Parma de zaken plotseling om. Marek Hamsik leek alsnog een punt te redden, totdat Luis Jimenez in de tumulteuze slotfase anders besloot en de winnende 3-2 verzorgde. Napoli beëindigde het duel vervolgens met tien man na rood voor Quagliarella en coach Walter Mazzarri.

/

Mazzarri kondigde het eerder deze week al aan; zijn team zou geen genoegen nemen met de zesde plaats die het tot zaterdag in handen had. In de openingsfase verzilverden de spelers die woorden in klinkende munt. Na een snelle kans voor Valeri Bojinov voor het andere doel zette Napoli de eerste de beste mogelijkheid om in een treffer. Ezequiel Lavezzi zette van rechts voor en Quagliarella kon van dichtbij simpel binnenschieten.

Nog voor rust kreeg Parma de kans terug te komen in de wedstrijd. De ploeg drong aan en liet zich niet onbetuigd; Daniele Galloppa dwong Morgan De Sanctis met een prima tot een redding en Damiano Zenoni verzuimde eveneens te scoren op aangeven van Luca Antonelli. De laatste minuten waren weer voor Napoli, dat bij een kansrijke situatie gehinderd werd door de goed verdedigende Zenoni en de voorsprong daardoor niet uitbouwde.

/

Ook na rust was het Parma dat het spel domineerde en via vlotte combinaties het doel van De Sanctis steeds regelmatiger naderde. Jonathan Biabiany was na een knappe individuele actie dichtbij de gelijkmaker, maar zijn poging (over) bleek een waarschuwing aan Napoli. De ploeg die er niet in slaagde de 2-0 te maken, kreeg na ruim een uur spelen snel achter elkaar twee tegengoals om de oren. Eerst was het Antonelli, die na een slimme voorzet van Hernán Crespo niet kon missen en dat oog in oog met De Sanctis ook niet deed (1-1).

Vlot daarna kopte een tweede verdediger, Alessandro Lucarelli hard raak uit een hoekschop en zette hij Napoli eindelijk op achterstand. Die ploeg werd na de twee tegengoals eindelijk wakker. Hamsik maakte het tien minuten voor tijd weer spannend; na een voorzet van Juan Camilio Zuñiga werkte de middenvelder de bal bij de tweede bal tegen de touwen. Een punt leek het maximaal haalbare, maar Jimenez voltooide drie minuten voor tijd de stunt van Parma door een rebound van dichtbij over de lijn te schieten. Napoli blijft zesde; Parma klimt over Genoa en Fiorentina heen en staat vooralsnog achtste.

Bezig met laden …