Napoli wint eenvoudig en neemt koppositie in Serie A over van AS Roma

Peter Nusselder28 sep 2013, 19:51
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2013, 19:51

Napoli is, in ieder geval voor een dag, de nieuwe koploper van de Serie A. Door een 0-2 overwinning op het als veertiende geklasseerde Genoa heeft het team van trainer Rafael Benítez nu een punt voorsprong op AS Roma, dat zondag bezoek krijgt van Bologna. Goran Pandev was de gevierde man bij de ploeg uit Napels; de Macedoniër scoorde dit seizoen nog niet, maar was in Genua goed voor twee doelpunten en dat was voldoende voor drie punten én de eerste plaats op de ranglijst.

/

Hoewel Genoa in het eigen Stadio Luigi Ferraris in de openingsfase het betere van het spel had en Napoli-keeper José Reina al vroeg op de proef werd gesteld door de thuisploeg, waren het de bezoekers die nog binnen het kwartier op voorsprong kwamen: Lorenzo Insigne gaf de bal mee aan Pandev, en zonder dat de spits daadwerkelijk werd aangepakt kon hij i Partenopei met een bekeken schuiver van net buiten het strafschopgebied op 0-1 zetten. Tien minuten later verdubbelde Napoli de voorsprong zelfs en wederom was het duo Insigne-Pandev daarvoor verantwoordelijk; de international van het Italiaans elftal leverde opnieuw een assist en zijn Macedonische ploeggenoot liet goalie Mattia Perin ditmaal met rechts kansloos, 0-2.

Genoa had niet veel later wat terug kunnen doen, maar had de pech dat Alessandro Gamberini er niet in slaagde om een corner van Emanuele Calaiò bij de tweede paal binnen te werken. In de tweede helft kwam de voorsprong van Napoli niet meer in gevaar en was een derde treffer van de gasten dichterbij; José Callejón stuitte echter op Perin. Aan de andere kant probeerde Genoa via spelhervattingen in de buurt te komen van Reina, maar de Spaanse doelman hoefde amper in actie te komen. Dankzij een geweldige redding op een inzet van Ioannis Fetfatzidis hield de sluitpost zijn doel schoon en kon Napoli zonder al te veel moeite drie punten bijschrijven.