voetbalzone

Narsingh erkent: 'Voor het doel is hij gewoon levensgevaarlijk'

Daniel Cabot Kerkdijk20 okt 2015, 09:45
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 09:45
Advertentie

Luciano Narsingh kent Luuk de Jong en Bas Dost als geen ander. De aanvaller speelt nu voor het tweede seizoen bij PSV met De Jong en maakte Dost mee in hun gezamenlijke periode bij sc Heerenveen. Narsingh en Dost staan woensdagavond tegenover elkaar, in het Champions League-duel tussen VfL Wolfsburg en PSV.

voetbalzone

"Als je naar de statistieken kijkt, dan is Bas de spits met wie ik het best heb samengespeeld", vertelt Narsingh in De Telegraaf. "Het was bij SC Heerenveen onderhand zo dat ik de bal maar voor hoefde te geven en hij scoorde. Hij heeft gewoon weinig kansen nodig om een doelpunt te maken." Narsingh vindt De Jong voetballend iets beter dan Dost. "Maar die is in de zestien echt dodelijk. Als hij de juiste aanvoer krijgt, dan is hij een van de betere spitsen die ik ken."

Narsingh ziet tegenwoordig een Dost die ook in de omschakeling beter is geworden. "Vroeger bleef hij gewoon voorin staan. Als het even niet liep, liet hij ook zijn hoofd hangen." Nu ziet hij een hard werkende aanvaller die meer dan regelmatig het vijandelijke doel weet te vinden. "Onze verdedigers moeten hem dubbele dekking geven en zoveel mogelijk buiten de zestien meter zien te houden, want voor het doel is hij gewoon levensgevaarlijk."

Selectie
Maxime Lestienne is er definitief niet bij tegen VfL Wolfsburg. De aanvaller is het plotselinge verlies van zijn moeder nog aan het verwerken en behoort niet tot de wedstrijdselectie, zo bevestigde PSV dinsdagochtend. Ook de geschorste Santiago Arias stapt niet in het vliegtuig.

Bezig met laden …