voetbalzone

Narsingh roemt Guardado en Cocu: ‘Veel aan hen te danken’

Erik van Dam19 apr 2015, 00:10
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2015, 00:10
Advertentie

Luciano Narsingh pikte zaterdagavond een doelpunt mee in de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen. Met zijn club PSV veroverde hij voor de eerste maal de landstitel, ten koste van zijn oude club uit Friesland. Er is nu bij iedereen in Eindhoven een last van de schouders gevallen, bevestigde Narsingh na afloop. Al vanaf de eerste dag werkten hij en zijn teamgenoten toe naar het veroveren van de kampioensschaal.

voetbalzone

Narsingh nam kort voor tijd de 4-1 voor zijn rekening in het Philips Stadion. Het kon op dat moment eigenlijk al niet meer misgaan, al had de aanvaller eerder kansen niet afgemaakt. “Ik had er vandaag wel twee of drie kunnen maken, daar baal ik wel van. Maar ja, we hebben gewonnen”, sprak Narsingh, die er de zonnige kant van probeerde in te zien. Hij vond het heerlijk om de kampioenswedstrijd te spelen tegen sc Heerenveen en liet na afloop aan FOX Sports weten, dat iedereen bij PSV er al zeker een week mee bezig was.

Het besef was er om vol te gaan ‘knallen’, verzekerde de vleugelaanvaller. Narsingh erkende ook dat er nu een last van de schouders is gevallen bij PSV. Vorig seizoen wilde men al kampioen van Nederland worden, maar toen was het niet goed genoeg wat men liet zien. “Dit seizoen hadden we een duidelijker doel en daar begonnen we vanaf dag één mee: kampioen worden. We hebben naar onze kwaliteiten gespeeld en die hebben we voorin, met veel snelheid”, aldus Narsingh.

Hij laat weten dat Andrés Guardado in de kleedkamer een voortrekkersrol vervulde en zijn teamgenoten daarbij in het Spaans toesprak. Trainer Phillip Cocu, die zelf jaren voor Barcelona speelde, vertaalde de woorden van de middenvelder dan. “Hij is zeker een belangrijke factor in onze groep. En de hand van Cocu is ook heel groot geweest. We hebben veel aan hen te danken.”

Bezig met laden …