voetbalzone

'Nascimento in beeld om Nooij op te volgen in Mozambique'

Bart Kruyt06 apr 2010, 12:41
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2010, 12:41
Advertentie

David Nascimento is in beeld om Mart Nooij op te volgen als bondscoach van Mozambique. De voormalig assistent-trainer van FC Utrecht zit sinds anderhalf jaar zonder werk, maar kan in Afrika de draad weer oppakken, zo meldt Voetbal International. Volgens het weekblad is Nascimento al op bezoek geweest bij de voetbalbond van Mozambique.

De deelnemer van de afgelopen Afrika Cup nam na het toernooi afscheid van Nooij, maar die kreeg later te horen dat Mozambique toch graag met hem verder wilde. De Nederlander wilde alleen blijven als hij voor vier jaar kon tekenen en op dat verzoek kreeg hij nog geen antwoord. De nationale voetbalbond van het Afrikaanse land blijkt om zich heen te hebben gekeken.

Nascimento is nu in beeld om Nooij op te volgen. De inmiddels 44-jarige trainer speelde tijdens zijn actieve carrière in Nederland voor RKC Waalwijk, Roda JC, FC Utrecht, RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam en ging bij laatstgenoemde club als jeugdtrainer aan de slag. Vervolgens was hij assistent van Willem van Hanegem bij Utrecht, maar daar werd hij in oktober 2008 weggestuurd.

Bezig met laden …