voetbalzone

Nasri niet onder de indruk: 'Bayern is de beste ploeg, niet Barcelona'

Matthijs van Laar20 feb 2014, 10:45
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2014, 10:45
Advertentie
voetbalzone

Ondanks de 0-2 nederlaag van dinsdagavond, denkt Samir Nasri dat Manchester City nog altijd kan doordringen tot de kwartfinales van de Champions League. Barcelona is niet zo sterk als het lijkt, vindt de Franse technicus in Engeland dienst. "We moeten geen angst hebben en de aanval zoeken, daar houden ze niet van", zei hij daags na de verliespartij in het eigen Etihad Stadium.

Nasri zag hoe Valencia eerder deze maand met 2-3 won in Camp Nou en denkt dat City tot hetzelfde in staat moet worden geacht. "Valencia trok ten strijde zonder angst. Dat moeten wij ook doen. In het begin van de wedstrijd tastten wij Barcelona af, zoals twee boxers dat ook doen in de eerste ronde. Daarna voerden we de druk op en konden we zien dat ze net als alle andere ploegen zijn. Ze verliezen ook gewoon de bal."

Het recept voor de return in Spanje is dan ook al klaar, meent de Fransman. " Bayern München hebben we ook in eigen huis verslagen. Barcelona kreeg tegen ons nauwelijks uitgespeelde kansen. Het zal een open wedstrijd worden. Alles is mogelijk. 3-1? Dat kan ja." Nasri is sowieso niet erg onder de indruk van het elftal van Gerardo Martino. "Tegen Bayern raakten we een uur lang de bal niet. Dat is het beste elftal, niet Barcelona. Zonder die penalty zou het 0-0 zijn gebleven. Bayern was anders. Het beste team waar we tegen hebben gespeeld."

Bezig met laden …