voetbalzone

‘Nathan Aké kan voor 45 miljoen euro terugkeren naar Londen’

Daniel Cabot Kerkdijk12 okt 2018, 07:51
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2018, 07:51
Advertentie

Nathan Aké wordt sinds enkele dagen met Manchester United en Tottenham Hotspur in verband gebracht. Engelse media schrijven vrijdag dat de verdediger van Bournemouth inmiddels door Tottenham bovenaan de wensenlijst is gezet. De 23-jarige wordt gezien als een van de favorieten om Jan Vertonghen op termijn op te volgen.

Tottenham maakt zich op voor de verhuizing naar het splinternieuwe onderkomen op White Hart Lane en dat zal gepaard gaan met een flinke schoonmaak in de selectie van manager Mauricio Pochettino, zo is de verwachting. Het contract van de 31-jarige Vertonghen, die tot december aan de kant staat met een kwetsuur aan de hamstrings, loopt volgend jaar zomer ten einde. De verwachting is dat hij een contract tot medio 2020 krijgt aangeboden.

Tottenham zou intern hebben besloten dat Aké de plek van Vertonghen op termijn moet gaan invullen. De transferwaarde van de verdediger, die ook als linksback of op het middenveld uit de voeten kan, wordt op ongeveer 45 miljoen euro geschat. Aké speelde eerder in Londen voor Chelsea, dat de Nederlander vorig jaar zomer voor 23 miljoen euro aan Bournemouth verkocht. De Londenaren hebben naar verluidt een terugkoopclausule.

Michel Vorm is volgens de laatste berichten bezig aan zijn laatste maanden bij Tottenham. De tweede doelman, die gedurende de afwezigheid van Hugo Lloris enkele steken liet vallen, wordt de dupe van de zoektocht van de club naar een nieuwe stand-in. De Premier League-club wil verder ook spelers als Victor Wanyama en Mousa Dembélé uitzwaaien.

Bezig met laden …