Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nathan Aké valt geblesseerd uit bij knappe oefenzege Manchester City op Bayern

Laatste update:

Manchester City heeft woensdag een oefenzege geboekt op Bayern München. In Tokio won de ploeg van manager Josep Guardiola met 1-2. James McAtee opende de score, Mathys Tel zorgde voor de gelijkmaker en Aymeric Laporte zette de eindstand op het bord. Tegenvaller voor City was het geblesseerd uitvallen van Nathan Aké in de eerste helft.

Bayern München begon met Noussair Mazraoui op de rechtsbackpositie. Konrad Laimer, die deze zomer overkwam van RB Leipzig, stond ook in de basis. Eén van de spelers die op de bank begonnen was Ryan Gravenberch, terwijl Matthijs de Ligt helemaal niet bij de selectie zat. Bij City begonnen onder meer grote namens als Erling Braut Haaland en Kevin De Bruyne op de bank. Wel was er een basisplek voor Aké, evenals de van Chelsea overgekomen Mateo Kovacic. Ook Kyle Walker, die deze zomer in verband wordt gebracht met een overstap naar uitgerekend Bayern, stond in de startopstelling van the Citizens.

De eerste grote kansen van het duel waren voor de Duitsers. Zo kon Ederson ternauwernood voorkomen dat Jamal Musiala scoorde, en knalde Leroy Sané een vrije trap op de lat. Niet veel later, in de 21ste minuut, was het aan de andere kant van het veld wel raak: Rico Lewis legde de bal terug, de poging van Julián Álvarez werd gekeerd door Yann Sommer maar in de rebound was McAtee er als de kippen bij.

Na een klein half uur spelen moest Aké de strijd geblesseerd staken. Heel ernstig leek de blessure niet, maar er werd geen risico met de verdediger genomen. In het restant van het eerste bedrijf was Bayern nog altijd de gevaarlijkste ploeg. Zo bracht Ederson redding op schoten van Musiala en Kingsley Coman en kon Mazraoui de bal net niet binnentikken uit een corner. Vlak voor rust werd het bijna 0-2, toen Sommer de fout in ging bij zijn eigen schijnbeweging. City wist echter niet te profiteren.

De tweede helft was aanzienlijk minder aantrekkelijk. Lang ontbrak het aan grote kansen, maar tien minuten voor tijd kwam Bayern toch op gelijk hoogte, toen Tel scoorde uit de rebound: 1-1. Vlak daarna was City alweer dicht bij de voorsprong, maar invaller Sven Ulreich bracht redding op een kopbal van Laporte. Diezelfde verdediger was vijf minuten voor tijd, uit de kluts na een corner, alsnog trefzeker: 1-2. Daar bleef het bij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ben ik gek als ik zeg dat het misschien het beste is als die Mathys Tel gewoon basis moet staan?

26 juli 2023 om 14:33

Hij verdient het van de huidige spelers het meeste. Gnabry en Müller hebben aangetoond dat ze niet kunnen.

26 juli 2023 om 14:38

Helemaal mee eens, Gnabry, Sane presteren laatste tijd niet. Muller wordt weggepest door tuchel, vond tuchel heel raar doen als hij in beeld kwam vandaag denk dat het verstandig is voor Tel dat hij een andere ploeg gaat zoeken waar die gewoon basis zal gaan staan.

Ben benieuwd of vermoeidheid dit seizoen nog een rol gaat spelen bij City. Een lang seizoen gehad waarin ze in iedere competitie tot het einde 100% moesten geven plus een WK erbij... Ik gun niemand een blessure, maar zou het niet gek vinden als hier en daar wat spelers uit zouden vallen.

26 juli 2023 om 15:19

Hoort bij het topclub zijn. Maar ben vooral benieuwd naar hun aankopen. Foden/bernardo kunnen vanaf rechts, maar ik zou als City zijnde echt voor een directe opvolger van Mahrez gaan. Foden en Bernardo zie ik liever naast de Bruyne spelen op de plek van Gundogan. Kovavic is eerder een breedte aankoop.

26 juli 2023 om 16:14

Foden, Bernardo en de Bruyne kan echt niet. 0 balans.

26 juli 2023 om 16:18



Tja als je daarachter Rodri, Stones en nog eens 3 centrale verdedigers hebt. Waarom niet? Op papier afgelopen seizoen leek het ook te aanvallend. Maar Bernardo verzet altijd bergen qua defensieve arbeid. Grealish afgelopen seizoen ook. Dat weet Pep er altijd goed in te slijpen. Verbaasd me daarom niet echt dat City laatst gelinkt werd aan Raphinha. Dat is ook een vleugelaanvaller die nooit verzuimd zijn defensieve taken op te pakken, plus de hele tijd actief druk zet.

26 juli 2023 om 16:23

Het lijkt er nu op sat ze zo gaan spelen:

Ederson
Walker/Akanji-Dias-Ake
Rodri-Kovacic/Stones
Bernardo-De Bruyne-Foden-Grealish
Haaland

Op deze manier is de spoeling voorin dun met alleen Alvarez vanaf de bank. Cancelo en Laporte zijn er ook nog en zullen minuten maken als e niet vertrekken. Kovacic kan wellicht naar voren geschoven worden, maar zal voornamelijk op 8 worden gebruikt denk ik

26 juli 2023 om 16:41

Silvacity

Dus wat ik eigenlijk al aangaf: ze moeten voor een echte vleugelaanvaller a la Mahrez gaan.

26 juli 2023 om 16:45

@silva: geen Gvardiol? Lijkt me sterk voor een speler van 100 miljoen, toch?

26 juli 2023 om 17:05

Mocht Gvardiol inderdaad komen dan verwacht ik dat Laporte vertrekt. Meestal koopt City spelers om vertrekkende spelers op te vangen. Cancelo zou misschien ook gaan vertrekken en Gomez is geen hele serieuze selectiespeler. Mocht Gvardiol komen dan zie ik hem als voornaamste concurrent van Ake. Wellicht dat hij ook in de Stones rol gebruikt zal worden als dubbele pivot

Is het al bekend wat Aké heeft voor blessure?

Jammer voor Ake, al moet ik zeggen dat hij wel heel vaak geblesseerd raakt de laatste maanden..

Het zag er gelukkig niet al te ernstig uit al ben ik geen expert. Laten we hopen dat het niets was. Ake heeft nu 3 blessures in korte tijd gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren