voetbalzone

'Natuurlijk, Ajax is een club waar het hele Noorse voetbal tegenop kijkt'

Matthijs van Laar28 sep 2015, 15:41
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 15:41
Advertentie
voetbalzone

Op voorhand werd FK Molde aangeduid als de zwakke broeder in Groep A van de Europa League, maar al na één speelronde zijn de verhoudingen veranderd. De Noren wonnen verrassend met 1-3 bij Fenerbahçe en gaan daarmee aan kop in de poule waar ook Ajax deel van uitmaakt. Komende donderdag treedt het elftal van Frank de Boer aan tegen de regerend kampioen van het Scandinavische land.

Het was voor Ajax Showtime aanleiding om contact te zoeken met de Noorse legende Ole Gunnar Solskjaer, die als speler én coach actief was bij Molde. Hij noemt vooral de hechte onderlinge band van de spelers een belangrijk wapen van de aanstaande opponent van Ajax. “Eén van de sterktes van Molde is dat iedereen erg loyaal is naar elkaar, wat de teamspirit ten goede komt”, vertelt Solskjaer.

Op papier zijn de Amsterdammers favoriet, maar of dat ook in de praktijk geldt, zal moeten blijken. Ajax is volgens de oud-spits van onder meer Manchester United nog altijd een grote naam in Noorwegen. “Natuurlijk, Ajax is een club waar de Noorse clubs en het hele Noorse voetbal tegenop kijken. Ze hebben een geweldige historie en ze hebben veel spelers van wereldklasse-niveau opgeleid.”

Ajax neemt het donderdag om 21.05 op tegen de huidige nummer zeven van de Noorse Tippeliggaen. Molde ging afgelopen weekend nog onderuit tegen Stabaek en staat op een gigantische achterstand van 21 punten op koploper Rosenborg. Vorig seizoen werd het elftal van coach Erling Moe met een voorsprong van elf punten kampioen.

Bezig met laden …