voetbalzone

'Natuurlijk ben ik goed genoeg voor Feyenoord, dat vind ik nog steeds'

Matthijs van Laar23 aug 2013, 10:30
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2013, 10:30
Advertentie

Ronald Koeman kon hem geen plek op het middenveld garanderen en dus week Kamohelo Mokotjo uit naar PEC Zwolle. Daar is de 22-jarige Zuid-Afrikaan in een mum van tijd uitgegroeid tot sterkhouder. Verbaasd over de goede prestaties van de bescheiden club uit Overijssel is Mokotjo echter niet, zo vertelt hij in gesprek met NUsport.

/

“Vooral voor de fans is het geweldig dat we gedeeld bovenaan staan. Zij leven in een droom. Voor ons als spelers is het eerlijk gezegd niet zo speciaal”, aldus Mokotjo, die in 2009 door Feyenoord werd overgenomen van Supersport United. “Ik sluit niet uit dat wij tot de verrassing van het seizoen uitgroeien.” Ook zijn eigen prestaties komen niet als een verrassing. De Afrikaan blijkt overtuigd van zijn kunnen.

“Natuurlijk ben ik goed genoeg voor Feyenoord”, zegt hij. “Dat vind ik nog steeds. Maar ik kwam nou eenmaal niet in de plannen van trainer Ronald Koeman voor.” De coach van de Rotterdammers wilde Mokotjo als rechtsback gebruiken, maar daar paste hij voor. “Ik ken mezelf beter dan wie dan ook en ik ben een geboren middenvelder.”

Bezig met laden …