voetbalzone

‘Natuurlijk ben ik nu beter dan in mijn eerste periode bij Chelsea’

Robin Bruggeman09 dec 2016, 12:35
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2016, 12:35
Advertentie

David Luiz vertrok in 2014 voor een kleine vijftig miljoen euro naar Paris Saint-Germain en kende met onder meer twee landstitels en twee keer winst in de Coupe de France een succesvolle periode in de Franse hoofdstad. Toen Chelsea zich afgelopen zomer weer in Parijs meldde voor de Braziliaan, hoefde hij echter niet lang na te denken over een terugkeer.

/

Luiz denkt dat hij in zijn twee jaar bij PSG een betere voetballer is geworden: “Ja natuurlijk, als dat niet zo zou zijn, zou dat betekenen dat ik de verkeerde kant op ga. Je moet er elke dag klaar voor zijn om jezelf te verbeteren. Als ik denk dat ik nog steeds dezelfde speler ben als jaren geleden, getuigt dat niet van een goede mentaliteit”, vertelt hij aan de Evening Standard.

“Ik word elke dag beter. Bij PSG speelde ik in een nieuwe competitie met een nieuwe filosofie, andere spelers en een andere cultuur, dus ik was daar gelukkig. Ik heb er veel gewonnen en veel geleerd”, gaat hij verder. “Als je ouder wordt, wil je je slaapkamer anders inrichten dan wanneer je jong bent, of niet? Dat is een beetje hetzelfde als dit, het hoort gewoon bij het ouder worden.”

Bezig met laden …