voetbalzone

'Natuurlijk gun ik hem de blessure niet, maar voor mij is dit een kans'

Bart Kruyt08 nov 2012, 06:40
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2012, 06:40
Advertentie

FC Twente moet het donderdagavond tegen Levante zien te redden zonder Nacer Chadli. De vleugelaanvaller kampt met een enkelblessure en zal vrijdag een MRI-scan laten maken, om de precieze ernst van de kwetsuur te kunnen ontdekken. Felipe Gutiérrez zou Chadli tegen Levante kunnen vervangen, maar Jerson Cabral heeft betere papieren op een basisplaats.

/

De aanvaller staat in ieder geval te popelen. "Natuurlijk gun ik Nacer deze blessure niet, maar voor mij is dit een kans", zegt Cabral in De Telegraaf. "Ik moet nu hard werken, hard trainen en kijken wat de trainer doet. Het meest logisch zou zijn, dat ik Nacer vervang, maar dat is niet vanzelfsprekend. Het is gewoon afwachten. Maar als ik niet speel, zou het wel een tegenvaller zijn."

Cabral is nog maar weinig aan bod gekomen bij Twente sinds zijn overstap van Feyenoord op de laatste dag van de zomerse transferperiode. "Het is lastig als je het steeds in korte invalbeurten moet laten zien", vertelt de dribbelaar. "Dan kom je niet gemakkelijk in vorm. Voorlopig moet ik geduld hebben, maar ik kan niet ontkennen, dat het moeilijk is."

Bezig met laden …