voetbalzone

'Natuurlijk is het zichtbaar als Messi er niet bij is, hij is de allerbeste'

Matthijs van Laar30 sep 2015, 11:42
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2015, 11:42
Advertentie
voetbalzone

Het ging moeizaam, maar Barcelona heeft de eerste overwinning in de jongste editie van de Champions League binnen. De Spanjaarden keken in eigen huis lange tijd tegen een achterstand aan tegen Bayer Leverkusen, maar bogen de 0-1 in de laatste tien minuten toch nog om. Dat het zo stroef ging, is volgens Neymar eenvoudig te verklaren: de afwezigheid van Lionel Messi.

De sterspeler van los Azulgrana staat zo’n zeven weken buitenspel met een knieblessure, die hij afgelopen weekend opliep in het duel met Las Palmas. “Messi is essentieel en ja, zijn afwezigheid liet zich voelen”, reageerde de Braziliaanse aanvaller in gesprek met AS. “Hij is de beste speler ter wereld en creëert veel kansen. Als een speler van dat kaliber er niet bij is, is dat zichtbaar. Maar ik ben blij dat we alsnog hebben gewonnen.”

Uiteindelijk moest invaller Sergi Roberto eraan te pas komen om de ban te breken. De middenvelder gleed tien minuten voor tijd de 1-1 binnen. “Voetbal draait om dat soort kleine momenten”, zei verdediger Javier Mascherano na afloop. “We hebben vertrouwen in Sergi. Hij heeft een goed voorseizoen achter de rug. Dat betaalt zich nu uit. We hebben nooit getwijfeld aan zijn kwaliteiten. Tachtig procent draait om wat er zich in het hoofd afspeelt. Hopelijk zet hij dit nu door.”

Bezig met laden …