voetbalzone

'Natuurlijk ligt de druk bij Ajax, maar ik heb er alle vertrouwen in'

Matthijs van Laar26 jul 2013, 13:05
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2013, 13:05
Advertentie

AZ begint zaterdagavond als de grote underdog aan het duel om de Johan Cruijff Schaal, maar een sensatie mag volgens Nick Viergever niet worden uitgesloten. Ondanks dat de Alkmaarders bepalende krachten als Adam Maher en Jozy Altidore moesten laten gaan, staat er nog altijd genoeg kwaliteit op het veld om het Ajax lastig te maken. “Ik heb er alle vertrouwen in”, zegt de verdediger in gesprek met NUsport.

/

Kansloos waant de landskampioen van 2009 zich dan ook niet. “Hoezo? Natuurlijk ligt de druk bij Ajax, die club is het aan haar stand verplicht om te winnen. Zij zijn drie keer op rij kampioen geworden en hun team is nauwelijks veranderd. Maar wij zijn in deze voorbereiding elke week beter gaan spelen”, vindt Viergever, die ‘best een spannende wedstrijd’ verwacht.

De laatste (en eerste) keer dat de Alkmaarders beslag legden op de eerste officiële prijs van het nieuwe seizoen, was in 2009. Destijds werd sc Heerenveen in de Amsterdam ArenA met 5-1 vernederd. De kans op een dergelijke score in het voordeel van AZ lijkt dit keer niet erg groot; Ajax raakte tot nog toe geen enkele bepalende kracht kwijt en kreeg er met Bojan Krkic en Mike van der Hoorn zelfs twee prominente versterkingen bij. AZ versterkte zich weliswaar goed met onder meer Nemanja Gudelj en Jan Wuytens, maar lijkt er per saldo niet sterker op te zijn geworden.

Bezig met laden …