voetbalzone

‘Natuurlijk moeilijk, maar winters vertrek bij PSV heb ik niet overwogen’

Peter Nusselder02 feb 2015, 07:20
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2015, 07:20
Advertentie

De voorhoede van PSV bestaat dit seizoen normaal gesproken uit Memphis Depay, Luuk de Jong en Luciano Narsingh, hetgeen betekent dat er geen plaats is voor Jürgen Locadia. De 21-jarige spits moet het vooral doen met invalbeurten, maar kan wel degelijk belangrijk zijn voor zijn team.

voetbalzone

Zaterdag verdiende Locadia tegen Willem II bij een 0-1 achterstand een penalty (die nog gemist werd door Depay), scoorde vervolgens zelf de gelijkmaker en had daarmee een groot aandeel in de uiteindelijke 2-1 zege die de koploper van de Eredivisie boekte. Ondanks zijn reserverol is de aanvaller niet van plan om weg te gaan. “Natuurlijk is het moeilijk om dit seizoen vaker te moeten toekijken, maar een vertrek in de winterstop heb ik niet overwogen”, vertelt Locadia aan het Algemeen Dagblad.

“Ik wil dit seizoen volmaken en dan kijken we straks in de zomer wel hoe het ervoor staat”, geeft de belofte aan. Technisch manager Marcel Brands heeft een winters vertrek van Locadia evenmin als een optie gezien en twijfelt niet aan de centrumaanvaller. “Ook in de jeugd waren er altijd vraagtekens bij zijn compleetheid als spits. Maar steeds als ik hem bekeek, zag ik een dodelijke afmaker in de zestienmeter.”

Bezig met laden …