voetbalzone

‘Natuurlijk mooi, maar het eindigt helaas in deceptie, zware teleurstelling’

Peter Nusselder14 okt 2015, 10:00
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 10:00
Advertentie

Jeroen Zoet dwong met zijn prestaties in het doel van PSV een uitnodiging voor het Nederlands elftal af en was in de selectie van bondscoach Danny Blind aanvankelijk derde keeper. Door het wegvallen van Jasper Cillessen en Tim Krul werd de 24-jaige doelman echter plots eerste keus.

voetbalzone

De geblesseerde Ajax-goalie Cillessen werd voor aanvang van het duel met Kazachstan vervangen door Krul, maar de sluitpost van Newcastle United scheurde tijdens die wedstrijd zijn kruisband af en dus was het de beurt aan Zoet. “Eerst je debuut en daarna een basisplaats is natuurlijk mooi, maar het eindigt helaas in zo’n deceptie. Een zware teleurstelling”, kijkt de PSV’er in gesprek met Omroep Brabant terug op de ontmoetingen met Kazachstan en Tsjechië.

Met Zoet onder de lat verloor Oranje dinsdag met 2-3 van de reeds geplaatste Tsjechen en dus deed het resultaat van concurrent Turkije er al niet eens meer toe voor de ploeg van bondscoach Danny Blind. “Voor mij persoonlijk is het mooi dat ik mijn basisdebuut heb gemaakt, maar op deze manier houd je een naar gevoel over aan de avond. Nederland hoort op een eindtoernooi thuis”, benadrukt de keeper tegenover Ons Oranje.

Bezig met laden …