voetbalzone

'Natuurlijk speel ik graag voor Oranje, maar liever niet op zo'n manier'

Daniel Cabot Kerkdijk11 okt 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2015, 07:00
Advertentie

Jeroen Zoet zal afgelopen week niet hebben verwacht dat hij een paar dagen later zijn debuut voor het Nederlands elftal zou maken. Toch is dat wat de derde doelman van Oranje zaterdagavond overkwam in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan (1-2), nadat eerst Jasper Cillessen en later Tim Krul geblesseerd raakten

voetbalzone

"Natuurlijk speel ik graag voor Oranje, maar liever niet op zo'n manier", doelde doelman Jeroen Zoet op de blessures van Jasper Cillessen en Tim Krul. Cillessen haakte in de warming-up af met een rugblessure. Krul liep in de slotfase een ogenschijnlijk zware knieblessure op zodat ook Zoet aan de bak moest.

"Dat zag er echt heel slecht uit", zei Zoet. "Zo kom ik liever niet in het veld. Ik weet niet hoe ernstig de blessure van Cillessen is, maar het zou kunnen dat ik tegen Tsjechië mag beginnen. Dat zien we dan wel weer." Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer is opgeroepen als vervanger voor Krul. Cillessen hoopt dinsdag wel weer van de partij te zijn. Zondag wordt de ernst van zijn kwetsuur duidelijk.

Bezig met laden …