voetbalzone

‘Natuurlijk was ik enorm boos in de rust, het leek echt nergens op’

Daniel Cabot Kerkdijk16 mrt 2014, 06:50
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2014, 06:50
Advertentie

Heracles Almelo zegevierde zaterdagavond met 2-1 over Roda JC Kerkrade, maar Jan de Jonge was na afloop niet louter positief over de verrichtingen van zijn voetballers. De eerste helft kon de trainer van de Almeloërs allerminst bekoren. “We speelden dramatisch. En dat in een duel waarin het ging om afstand te nemen van de onderste plaatsen”, erkende de oefenmeester.

“Natuurlijk was ik enorm boos in de rust. We moesten gas geven, maar we deden niets. De eerste helft was van onze kant dramatisch, het leek echt nergens op”, baalde De Jonge in gesprek met het ANP. De oefenmeester weet dat hij veel jonge spelers met weinig ervaring in de Eredivisie heeft. Mogelijk was het de stress. “Voor onze routiniers gaat dat echter niet op en die heb ik ook niet gezien. We moeten het allemaal beter gaan doen; wij als technische staf en de spelers.”

Na rust dwong Heracles min of meer de zege alsnog af, nadat Roda de opponent met een knullig weggegeven gelijkmaker alsnog met een goed gevoel de kleedkamer in stuurde. “De eerste helft was uitstekend, je moet alleen de 0-2 maken”, stelde Jon Dahl Tomasson in gesprek met de Limburger. “Na rust werden we slordiger, nam de scherpte af en verloren we de duels die we in de eerste helft wel wonnen. En toch kregen we nog de beste kans. We hebben Heracles in de wedstrijd geholpen."

Bezig met laden …