voetbalzone

‘Natuurlijk wil je dat, maar we zitten bij Bayern, niet in een meisjesklooster’

Peter Nusselder26 dec 2014, 13:47
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2014, 13:47
Advertentie

Thomas Müller heeft niets te klagen, als hij terugkijkt; hij werd wereldkampioen met Duitsland en ook bij zijn club Bayern München waren de prestaties uitstekend. De 25-jarige Müller ziet het ook niet als een probleem dat hij heel soms op de bank wordt gezet door Bayern-trainer Josep Guardiola.

voetbalzone

De selectie van der Rekordmeister is dermate breed, dat er altijd wel een paar topspelers genoegen moeten nemen met een reserverol. Müller doet daar niet moeilijk over. “Natuurlijk wil je iedere wedstrijd spelen, maar we zitten bij Bayern, niet in een meisjesklooster. Hier heb je te maken met concurrentie”, maakt de 62-voudig Duits international duidelijk in gesprek met Kicker.

“Hier wordt elk jaar een nieuwe concurrent gehaald, ongeacht hoe goed je speelt. Dat is in de verdediging zo, maar ook op het middenveld en in de voorhoede. Je hebt bij Bayern geen enkele garantie op een basisplaats, dat moet iedereen beseffen. We kunnen doorwisselen, het maakt niet uit als er jongens geblesseerd zijn. Zo heeft de clubleiding het gewild, en daar plukken we nu de vruchten van.”

Bezig met laden …