NEC dankzij frommelgoal gelijk tegen NAC Breda

Matthijs van Laar02 dec 2012, 13:22
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2012, 13:22

NEC en NAC Breda hebben zondagmiddag de punten gedeeld. De bezoekers uit Brabant leken dankzij een doelpunt van Anthony Lurling aan het langste eind te gaan trekken, maar evenals in de voorgaande 22 competitieduels moest doelman Jelle ten Rouwelaar ook nu weer minimaal één tegentreffer incasseren: Melvin Platje zorgde in de slotfase met een frommelgoal namelijk voor de puntendeling. Het betere NAC kreeg daarmee te weinig.

/

NEC maakte in zijn laatste negen thuiswedstrijden tegen NAC telkens minimaal één treffer en liet zien die reeks graag te willen continueren. De thuisploeg begon iets feller en geconcentreerder aan de wedstrijd en was via Navarone Foor dan ook het eerst dreigend. Het schot van de aanvaller vloog echter net over Jelle ten Rouwelaar en het doel heen. De eerste écht serieuze mogelijkheid was voor de bezoekers. Elson Hooi kon uit het niets ineens alleen op Gabor Babos af, maar de NAC-aanvaller speelde op volle snelheid de bal iets te ver voor zich uit, waardoor de goalie van NEC kon oprapen.

Het bleek een voorbode voor wat komen ging: NEC dicteerde het spel, terwijl de gasten uit Breda zich zo nu en dan nadrukkelijk lieten gelden via een snelle tegenstoot. Zo ontsnapte Lurling na een halfuur spelen aan de aandacht van de defensie van de Nijmegenaren, maar kon hij op het laatste moment afgestopt worden door Rens van Eijden. Melvin Platje was echter het dichtst bij een treffer. De spits van NEC schoot eerst hard op de vuisten van Ten Rouwelaar, om de doelman acht minuten later onder vuur te nemen met een bekeken lobje. De inzet strandde in schoonheid en viel via de lat over het doel.

/

Waar NEC voor rust dus nog gevaarlijk kon worden in de buurt van Ten Rouwelaar, was het na de pauze gedaan met de aanvallende drift van de thuisploeg. Het duel verwerd tot een tactisch steekspel met weinig kansen over en weer, met een kleine opleving na een uur spelen. Hooi ontsnapte aan de rechterkant en bracht voor, waarna de defensie van NEC eenvoudig leek te kunnen ruimen. De bal werd echter knullig in de voeten van Lurling gespeeld, die in eerste instantie zijn schot nog geblokt zag worden, maar vervolgens alsnog hard binnen schoot: 0-1.

Voor het verwachtingsvolle eigen publiek stelde NEC daar onthutsend weinig tegenover. In plaats van een zoektocht naar de gelijkmaker was het dan ook NAC dat het spel bleef bepalen en zodoende lange tijd zeer eenvoudig overeind bleef. Hooi liet daarbij ook nog eens een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2 liggen en dat bleek een dure misser. Tien minuten voor tijd zorgde Platje na een kolderieke scrimmage voor het doel namelijk toch nog voor de onverwachte gelijkmaker. Die 1-1 bleef behouden.